FCA ve Tesla'dan Emisyon Ortaklığı!

Ototeknikveri     07 Nisan 2019 11:44

Fiat Chrysler Automobiles, Avrupa Birliği'nin zorlu yeni emisyon kurallarını çiğnediği için büyük para cezalarına maruz kalmaktan kaçınmak amacıyla, firmanın elektrikli otomobillerini filosuna dahil ederek Tesla'ya yüz milyonlarca Euro ödemeyi kabul etti.

FCA ve Tesla'dan Emisyon Ortaklığı!
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Haber, The Financial Times'ta yayınlandı ve Avrupa Komisyonu'ndan bir belgeye dayandırıldı.

 

Anlaşma, FCA'nın kendi otomobillerinden çıkan CO2 emisyonlarını Tesla ile dengelemesini sağlayacak ve şirketin ortalamasını izin verilen seviyeye düşürecek. Ayrıca Mazda ve Toyota'nın da emisyonları için açık bir havuz oluşturacağı açıklandı.

 

Gelecek yıldan itibaren, Avrupa Birliği ortalama filo CO2 emisyonu hedefini sadece 95gr / km olarak belirledi. AB'nin yeni hedefi 2021'de yasalaşacak.

 

UBS verilerine göre, Fiat Chrysler Automobiles geçen yıl ortalama 123gr CO2 / km'ye ulaştı ve bu FCA'yı “hedefi tutmama riski en yüksek” olan şirket haline getirdi. Sektör geneli ortalama emisyon 120,5 gr / km oldu.

 

Analistler, FCA’nın 2021’de hedefine ulaşamaması durumunda 2 milyar Euro’nun üzerinde para cezasına çarptırılabileceğini tahmin ediyor. PA Consulting tarafından geçen yıl yapılan bir başka araştırmada, şirketin araştırmadaki 13 otomobil üreticisi arasındaki en büyük açık olan 6.7gr / km seviyesini aşmasının muhtemel olduğu belirtildi.

 

AB kuralları, üreticilerin hem içeriden (Volkswagen Grubu'nda olduğu gibi) hem de dışarıdan emisyonlarını havuzda toplamasına olanak tanıyor. Rakip şirketler "açık havuzlar" oluşturabiliyor. Ancak, bu şirketlerin hiçbiri şimdiye kadar resmiyette bir anlaşmaya varmadı, bu yüzden FCA ve Tesla ilk olacak.

 

Henüz hiçbir mali ayrıntı bilinmiyor. FCA daha fazla bilgi vermeyi reddetti, Tesla ise 22 Şubat'ta Avrupa Komisyonu'na bir havuz oluşturma niyetini sunduklarını, “diğer otomobil üreticilerine de katılma şansı verdiklerini” onayladı.

Son Güncelleme : 08 Nisan 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo