Güncellenen 2019 VW Transporter 6.1 Her Zamankinden Daha Teknolojik

Ototeknikveri     08 Nisan 2019 11:08

Şubat ayında VW Wolfsburg'daki bir etkinlikte güncellenen Multivan 6.1'i tanıttı ve daha sonra araç Cenevre Otomobil Fuarı'nda da yer aldı.

Güncellenen 2019 VW Transporter 6.1 Her Zamankinden Daha Teknolojik
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Şimdi iş odaklı Transporter panelvan da benzer güncellemeleri alacak. Güncellenen ticari Transporter bugün Münih'te dünyanın en büyük iş makineleri ve her sektöre yönelik cihaz fuarı olan Bauma 2019'da tanıtıldı.

 

Volkswagen tarafından yayınlanan ilk fotoğraflar Transporter 6.1'in, ön panjur ve tamponda daha az krom olmasına rağmen, Multivan 6.1 ile aynı tasarım güncellemelerini elde ettiğini gösteriyor. İş amaçlı bir araç olduğu için fazla şıklığa gerek duymayan Transporter'da iki renkli dış cephe seçeneği olmayacak.

 

Yeni bir yüz ve elden geçirilmiş bir kabin

Yeni model üçüncü nesil MIB3 multimedya sistemiyle geliyor. Opsiyonel olarak sunulan arayüz, entegre SIM kart (eSIM) sayesinde yeni web tabanlı işlevler ve hizmetler kullanıyor. Kabindeki diğer güncellemeler, sürücü koltuğunun yanında 230 voltluk bir elektrik prizini ve yolcu tarafındaki koltuğun altında kilitlenebilir bir bölmeyi içeriyor.

Panelvan ve Kombi modelleri standart olarak kabinden ayrı kilitlenebilen ilave bir kargo alanı kilitleme sistemine de sahip. Uzun eşyalar şimdi yolcu tarafındaki çift sıra koltuğun altına itilerek daha kolay yüklenebiliyor. Bu, standart aks mesafeli model için maksimum kargo bölmesi uzunluğunu 2450 mm'den 2800 mm'ye ve uzatılmış aks mesafeli model için 2900 mm'den 3300 mm'ye yükseltiyor.

 

Daha fazla standart özellik ve bir dizi yeni sürücü destek sistemi

Önceden olduğu gibi, Transporter çeşitli gövde tiplerinde satışa sunulacak: panelvan, Kombi yolcu versiyonu ve tek veya çift kabinli pickup. Versiyondan bağımsız olarak, VW standart donanımın önemli ölçüde geliştirildiğini söylüyor. Yeni standart özellikler arasında elektrikli camlar, merkezi kilitleme, elektrikle ayarlanabilen ısıtmalı kanat aynaları, yeni H7 farlar, LED iç mekan lambaları ve Bluetooth eller serbest işlevine sahip Composition Audio radyo sistemi de sayılabilir.

Multivan 6.1'de olduğu gibi, VW Transporter 6.1 de hidrolikten elektro-mekanik direksiyona geçiş yapıyor ve bu aracı bir dizi sürücü destek sistemi ile uyumlu hale getiriyor. Bunlar arasında Şerit Yardımı, Park Yardımı, yan koruma, Arka Trafik Uyarısı ve Römork Yardımcısı bulunuyor. Navigasyon sistemi ile birlikte yeni bir dinamik Yol İşaretleri Ekranı işlevi kullanılabilir duruma geliyor. Standart özellikler arasında Yan Rüzgar Yardımı, Çarpışma Sonrası Fren Sistemi ve Yokuş Çıkış Yardımı da yer alıyor.

 

Dizel veya elektrikli

Motor serisi, 90 PS (89 hp), 110 PS (109 hp), 150 PS (148 hp) ve 199 PS (196 hp) güç çıkışlarıyla 2.0 litre TDI turbo dizel motordan oluşuyor. 150 PS ve 199 PS versiyonlar, 4Motion dört tekerlekten çekiş ile sunulacak. Dizel modellerin yanı sıra, müşteriler ilk kez tamamen elektrikli bir Transporter alabilecekler.

 

ABT ile işbirliği içinde geliştirilen elektrikli versiyon, 77,6 kWh kapasiteye sahip pil paketleri ile beslenen 82 kW (112 PS / 111 hp) elektrikli motorla güçlendirilmiş. En büyük kapasiteli pil ile, e-Transporter 400 km menzil ve yaklaşık 1.2 ton yük taşıma kapasitesi sunacak.

Son Güncelleme : 08 Nisan 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo