Dünyanın en uzun elektrikli yolculuğu tamamlandı!

Ototeknikveri     08 Nisan 2019 11:09

Elektrikli Volkswagen Golf ile Hollanda'dan Avustralya'ya uzanan 95 bin kilometrelik yolculuk Sidney'de sona erdi.

Dünyanın en uzun elektrikli yolculuğu tamamlandı!
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Gün geçtikçe yaygınlaşan elektrikli otomobillerle yeni bir rekora daha imza atıldı. 1119 günlük maceranın sonrasında bir elektrikli otomobil 95 bin km yol kat ederek dünyanın en uzun elektrikli araç yolculuğunu gerçekleştirmiş oldu.


Küresel ısınma ve iklim değişikliğinin olumsuz etkilerini azaltmak adına elektrikli araçların önemine dikkat çekmek isteyen Hollandalı bilim insanı Wiebe Wakker, The Blue Bandit ismini verdiği ve Plug Me In projesi kapsamında elektrikli bir araca dönüştürülen Volkswagen Golf ile Hollanda'dan yola çıktı. 33 ülkeden geçen Wakker'ın duraklarından biri de Türkiye oldu. 

 

1119 günün ardından Sidney'e varan Wakker, yolculuk masraflarını da topladığı bağışlarla karşıladı. Bunun için yemek, barınma ve şarj ihtiyaçlarını karşılamak adına Wakker bir web sitesi açtı ve bu uzun yolculuğun amaçlarını anlatarak bağışçılarından destek istedi.

 

Yolculuğu süresince şarj için sadece 200 dolar harcadığına vurgu yapan Wakker, benzinli bir araçla bunu yapmak isteseydi yaklaşık 6785 litre benzin yakacağını ve 4550 doların üzerinde bir maliyetinin olacağını söyledi.

Son Güncelleme : 09 Nisan 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo