Yeni pil teknolojisiyle 1000 km kesintisiz yolculuk

Ototeknikveri     08 Nisan 2019 11:09

Innolith tarafından geliştirilen yeni nesil batarya teknolojisi sayesinde gelecekte üretilecek elektrikli otomobiller 1000 kilometre menzile sahip olabilecekler.

Yeni pil teknolojisiyle 1000 km kesintisiz yolculuk
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Elektrikli otomobiller her geçen gün daha da yaygınlaşıyor ancak mevcut batarya teknolojileri nedeniyle hala tek şarjda istenilen uzunlukta mesafeler kat edilemiyor. Öte yandan, İsviçre merkezli bir şirket olan Innolith, yaptığı açıklama ile elektrikli otomobil sektörünü heyecanlandırmayı başardı. Yeni teknoloji "şarj bitti" anksiyetesini ortadan kaldırabilir.

 

Yapılan açıklamaya göre şirket, dünyanın ilk 1,000 Wh/kg enerji yoğunluğuna sahip yeniden şarj edilebilir bataryası olan Innolith Energy Battery’yi geliştirmeyi başardı. Böylesine yüksek bir enerji yoğunluğunun sağlanabilmiş olması, yakın gelecekte elektrikli otomobillerin tek şarjla 1000 kilometre gibi çok uzun mesafeleri gidebilecekleri anlamına geliyor.

 

Innolith Energy Battery, böylesine yüksek bir enerji yoğunluğu elde etmek için bazı yenilikçi yaklaşımlar kullanıyor. Bataryanın en önemli avantajlarından biri, maliyeti yükseltecek pahalı materyaller içermemesi. Ayrıca yanıcı olmayan inorganik bir elektrolit kullanılması, güvenlik konusunda da maliyetlerin düşmesini sağlıyor.

 


Innolith Energy Battery’nin pilot üretimine en kısa sürede Almanya’da başlanılacak. Yeni bataryaların ticari kullanım için geliştirilmesi ve üretilmesi 3-5 yılı gibi bir süre alacak. Her şey yolunda giderse, 2025-2030 yılları arasında 1000 kilometre menzilli otomobilleri yollarda görebiliriz.

Son Güncelleme : 09 Nisan 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo