VW Tiguan R Geliyor Ama Hangi Motorla?

Ototeknikveri     10 Nisan 2019 11:53

VW Tiguan R, kısa süre önce ortaya çıkan T-Roc R modeline, marka tarihinde R logosu taşıyan ikinci yüksek performanslı SUV olarak katılacak.

VW Tiguan R Geliyor Ama Hangi Motorla?
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Tiguan R versiyonunun test otomobilleri 2016'dan bu yana çeşitli kereler görüntülendi ve otomobilin kamuflajsız hali de ortaya çıktı. Artık heyecanla Volkswagen'in yeni modelini tanıtmasını bekliyoruz.

 

Bununla birlikte, son gelen fotoğraflardaki test aracı, normal R-Line modelleriyle aynı gövde kitini ve alaşım jantları paylaşıyor gibi görünüyor, bu nedenle modele özgü göze çarpan bir şey yok. Şu an için Tiguan R ve R-Line paketi ile donatılmış bir Tiguan arasındaki tek gerçek fark dörtlü egzoz çıkışı.

VW'nin Tiguan R için nasıl bir güç aktarma organı kullanacağını hala söyleyemiyoruz. İlk başta en hızlı Tiguan'ın Golf R ile aynı 296 hp turbo 2.0 litre TFSI motoru kullanacağından emindik, ancak daha sonra beş silindirli bir turbo motorla çalıştırılan başka bir test arabası görüldü, bu da büyük olasılıkla Audi'nin 2.5 litre motoruydu.

Daha küçük olan T-Roc R, 296 hp (300 PS) güç çıkışı ve 400Nm tork ile gelen turboşarjlı 2.0 litrelik EA888 motorla destekleniyor. Volkswagen'in aynı motoru Tiguan R için de kullanıp kullanmayacağı merak konusu.

Dörtlü egzozlar doğrudan Golf R'den alınmış gibi, bu yüzden beş silindirli bir Tiguan R olasılığı hiç olmadığı kadar zayıf görünüyor. Yine de, eğer VW 2.0 litre motorun gücünü biraz arttırmaya karar verirse, Tiguan R küçük kardeşi üzerinde üstünlük sağlayabilir.

VW Tiguan R'nin Eylül ayında Franfurt Motor Show'da tanıtılması bekleniyor.

Son Güncelleme : 11 Nisan 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo