VW Group, Çinli JAC Motors'dan Büyük Hisse Almak İstiyor

Ototeknikveri     11 Nisan 2019 11:14

VW Grubu, Çinli ortağı JAC Motors'dan büyük bir hisse satın almak istiyor ve bunun için Goldman Sachs'ın danışmanlığına başvurdu.

VW Group, Çinli JAC Motors'dan Büyük Hisse Almak İstiyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Çin hükümeti, geçen yıl yabancı otomobil üreticilerinin yerli bir ortak olmadan ülkede faaliyet göstermelerine izin verdi ve birçok şirket yeni düzenlemeden yararlanmaya başladı.

 

Şu anda Çin'deki en büyük yabancı otomobil üreticisi olan Volkswagen, çoğunluğu devlet tarafından kontrol edilen JAC Motors firmasından önemli büyüklükte bir hisse satın alma olasılığını araştırıyor, ancak plan hala erken bir aşamada.

 

Volkswagen'den Reuters'e yapılan açıklamada, “Bunun kendi işimiz ve ortak girişimdeki partnerlerimiz için etkilerinin ne olacağını dikkatle değerlendiriyoruz. Bu bağlamda, Çin'de uzun vadeli başarının sağlanması için tüm olası seçenekleri tüm paydaşlarla birlikte keşfedeceğiz.” denildi.

 

VW, Çin'de yıllardır faaliyet gösteriyor ve geçen yıl Çin ve Hong Kong'da toplam 4.21 milyon otomobil teslim etti. Alman otomobil üreticisi, JAC Motors, FAW Group ve SAIC Motor da dahil olmak üzere dünyanın en büyük otomobil pazarında üç ortak girişim kurdu.

 

Şirketin JAC Motors ile ortak girişimi ilk kez 2017 yılında elektrikli otomobiller geliştirmek amacıyla kuruldu. Volkswagen, JAC'nin kontrolünü ele geçirirse, Çin'deki elektrikli otomobil üretiminin büyük bir kısmını da ele geçirebilir.

 

BMW, Çin'deki ortak girişimi Brilliance'ı çoktan beri kontrol ederken, Daimler de Çinli ortağı BAIC Motors'daki payını artırma konusunda görüşmelerde bulunuyor.

Son Güncelleme : 12 Nisan 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo