2020 Smart EQ Fortwo Güncelleniyor

Ototeknikveri     11 Nisan 2019 11:15

Smart markasının geleceği, 28 Mart'ta, Daimler'in şehir otomobili uzmanı markanın yüzde 50'sini Çinli Geely'e verdiğini açıklamasıyla farklı bir yola girdi.

2020 Smart EQ Fortwo Güncelleniyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

İki şirket, Smart'ı sahiplenmek, işletmek ve daha da geliştirerek premium elektrikli araçlar alanında öncü hale getirmek için, hisseleri yarı yarıya paylaştıkları bir ortak girişim kurdu. Anlaşma uyarınca, Geely yeni modellerin mühendisliğini, Mercedes-Benz ise stilini oluşturmayı üstlenecek. İki şirketin ortaklaşa geliştirdiği tamamen yeni Smart elektrikli otomobiller Çin'de inşa edilecek ve 2022'den itibaren piyasaya sürülecek.

 

O zamana kadar Daimler, mevcut nesil Smart EQ Fortwo'yu Fransa'daki Hambach tesisinde ve Smart EQ Forfour'u Renault'nun Slovenya'daki Novo Mesto tesisinde inşa etmeye devam edeceğini söyledi.

Bu modellerin 2022 yılına kadar rekabet gücünü korumasını sağlamak için Daimler, her iki modeli de 2020 model yılı için güncelleyecek. Yenilenen Smart EQ Fortwo ilk kez görüntülendi ve otomobilde çok radikal değişiklikler olmayacağı ortaya çıktı.

Aksine, iki koltuklu elektrikli şehir otomobilinin dış tarafında sadece güncellenmiş bir ön tampon ve ön panjur ile yeni farlar ve arka lambalar bulunuyor. Lambalar Smart Forease+ Concept'ten ilham alan yeni imzalar sunacaklar. Hem Smart EQ Fortwo hem de Forfour'un aynı tasarım güncellemelerini alması bekleniyor.

Fotoğraflardan biri aynı zamanda iç mekana bir göz atmamızı sağlıyor ancak mevcut modele kıyasla önemli bir değişiklik bulamıyoruz. Güç aktarma organlarının da değişmeden devam etmesi bekleniyor. Elektrikli motor 60 kW gücünde ve 160 Nm tork değerine sahip.  17,6 kWh lityum-iyon pil, NEDC standardına göre yaklaşık 150 km menzil sunuyor.

Son Güncelleme : 12 Nisan 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo