VW, Elektrikli Şehir Arabalarının Maliyetlerini Düşürmek İçin Her Şeyi Deniyor

Ototeknikveri     11 Nisan 2019 11:50

Volkswagen Grubu şu anda tamamen elektrikli bir şehir otomobili ailesi geliştiriyor, ancak bunu yaparken bazı zorluklarla da karşılaşıyor.

VW, Elektrikli Şehir Arabalarının Maliyetlerini Düşürmek İçin Her Şeyi Deniyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Auto News, Seat markasının Volkswagen Grubu içinde MEB mimarisinin kısaltılmış bir versiyonunu kullanan elektrikli şehir otomobilleri geliştirilmesine öncülük ettiğini açıkladı.

 

Otomobil üreticisi şu anda VW Up, Skoda Citigo ve Seat Mii üçlüsünün yerini alacak elektrikli elektrikli bir şehir otomobili geliştiriyor. Amaç, araca 20.000 Euro'dan (22.500 $) daha düşük bir fiyat etiketi koyabilmek. Bu hedefi yerine getirmek için mühendisler yenilikçi maliyet düşürme yöntemlerini araştırıyorlar.

 

Geliştirmeden sorumlu VW yöneticisi Frank Welsch'e göre, şirket güç aktarma organlarının bazı parçalarını küçültmeyi ve giriş seviyesi elektrikli otomobillerde çelik, plastik, kumaş ve diğer malzemeleri daha az kullanmaya çalışıyor. Diğer bir çözüm de, iki pil modülünü aracın zemine uzunlamasına yerleştirmek.

 

Welsch, “Bu bize pil ve eşikler arasında daha fazla yer açacak ve bu nedenle bir kaza meydana gelmesi durumunda daha büyük bir koruyucu alan sağlanacak.  Volkswagen'de güvenlik en önemli önceliktir ve kaza durumunda pil hücrelerini korumak için çok para harcanıyor.” dedi.

 

Alman otomotiv grubu ayrıca, küçük elektrikli otomobillerinde yeni çıkacak I.D. model ailesinde kullanılanlardan daha küçük elektrikli motorlara yer vermeyi değerlendiriyor. 

 

Welsch, “Örneğin, MEB mimarili araçlar için halihazırda planladığımız elektrikli motor seçeneklerinin daha küçük bir motorla desteklenmesi gerekip gerekmediğini tartışacağız.” dedi.

 

Mevcut planlar, Seat'ın VW'nin ilk elektrikli şehir arabasını 2023'te başlatmasını öngörüyor. Kısa bir süre sonra, VW'nin diğer markalarında farklı versiyonlar sunulacak. Mevcut Up, Citigo ve Mii modellerinin üretimi 2022 yılına kadar devam edecek.

Son Güncelleme : 11 Nisan 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo