Ford Ka+ Yılın Sonunda Avrupa'dan Çekilecek

Ototeknikveri     12 Nisan 2019 11:20

Ford Ka+, Avrupa'da Renault Twingo ya da daha büyük ve daha ucuz Dacia Sandero gibi rakiplerine kıyasla pek iyi satış rakamları kaydetmiyordu. Sonuç olarak, modelin yıl sonundan itibaren satışlarının durdurulmasına karar verildi.

Ford Ka+ Yılın Sonunda Avrupa'dan Çekilecek
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Ford Avrupa Ürün İletişim Müdürü Finn Thomasen bu sonbaharda Ka+ modelinin fişini çekeceklerini doğruladı. Thomasen “Avrupa için Ka+'nın üretimi Eylül ayında sona erecek ve stoklarımız bittiğinde modelin satışı da durmuş olacak.” dedi.

 

Bu modelin sonlandırılması Ford'un genel CO2 emisyonlarını iyileştirmesine de yardımcı olacak. Thomasen bu konuda şunları ifade etti: “Ka+, 2020'de CO2 cezalarına maruz kalacak ve bu da onu müşteriler için çok rekabetçi bir segmentte daha az çekici hale getirecekti. Karar aynı zamanda, Ford markasını güçlendirmeyi ve Avrupa'da daha az kârlı araç serilerini iyileştirmek veya durdurmak da dahil olmak üzere sürdürülebilir bir şekilde kârlı bir iş yaratmayı hedefleyen stratejimizle uyumlu."

 

Ford'un Ka+ 'yı Avrupa'dan çekmesiyle Fiesta yeni giriş seviyesi model olarak görev yapacak. İngiltere'deki ikisinin giriş seviyesi sürümleri arasında 4.370 £ (5.715 $ / 5.071 €) fiyat farkı var, bu nedenle Ford Fiesta’daki bazı donanım seviyelerini kaldırarak fiyatı makul tutmaya çalışabilir.

Son Güncelleme : 13 Nisan 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo