2020 BMW M135i xDrive Zamanından Önce Ortaya Çıktı

Ototeknikveri     14 Nisan 2019 07:33

Bimmerfile tarafından yayınlanan bir dizi resim sayesinde, en üst donanım seviyesi M135i ile BMW 1-Serisi'ni ilk kez bu kadar net görüyoruz.

2020 BMW M135i xDrive Zamanından Önce Ortaya Çıktı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

İki resim, yarısı kaldırılmış bir örtü altındaki BMW M135i xDrive'ın son şeklini alarak üretimden çıktığını gösteriyor.

 

Yeni modelin ön yüzünde, markanın tipik böbrek şekilli ön ızgarasının muhtemelen M135i için özel yapılmış saten alüminyum bir versiyonu görülüyor. Tamponda, yanlarda iki dikey hava girişi ve alt ızgarayı takip eden, agresif ve siyah renkte bir spoyler bulunuyor.

 

Arkaya baktığımızda, ince arka lambaların yeni 1 Serisi'ne agresif bir görünüm verdiğini fark ediyoruz. İki renkli, çift egzoz çıkışı ve muhtemelen sadece dekoratif amaçlı yan hava girişlerine sahip M135i'ye özgü arka tampon bu görünümü pekiştiriyor.

Yeni model BMW'nin önden çekişli FAAR platformunu kullanacak. Ancak resimlerde gördüğünüz M135i xDrive, yeni turboşarjlı 2.0 litrelik dört silindirli motoruyla birlikte şirketin dört tekerlekten çekiş sisteminin modele özgü bir versiyonuna sahip olacak.

 

Özel TwinPower Turbo motor ilk kez 2019 X2 M35i'de yer aldı. Motor 302hp (306PS) güç çıkışı ve 450Nm tork üretiyor. Bunlar M135i xDrive'da da tekrarlanmasını beklediğimiz rakamlar. Şasi ön aksta sınırlı kaymalı bir diferansiyel özelliğine sahipken, sekiz ileri otomatik şanzımanın da tek seçenek olması bekleniyor.

 

Yeni 1 Serisinin bir diğer önemli özelliği, i3S’de piyasaya sürülen ARB çekiş kontrol sistemi olacak. ARB sistemi, kontrol ünitesini doğrudan motorun üzerinde bulundurarak geleneksel çekiş kontrol sisteminden 10 kat daha hızlı hareket etmesini ve müdahaleleriyle daha doğru ve hassas çalışmasını sağlıyor. Tüm 1 Serisi modellere standart olarak gelecek bu teknoloji, aracın denge kontrol sistemi ve yeni BMW Performance Control sistemiyle birlikte çalışacak, böylece yeni modelin öncekinden çok daha iyi bir sürüş sunmasını sağlayacak.

 

BMW’nin Avrupa’da yeni 1 Serisini yılın sonuna doğru piyasaya sürmesi bekleniyor. 

Son Güncelleme : 14 Nisan 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo