Renault ve Nissan'ın Çin'deki Ortak Ar-Ge Merkezi Otonom Sürüşe Odaklanacak

Ototeknikveri     14 Nisan 2019 11:49

Renault ve Nissan, Çin’de yeni bir Araştırma-Geliştirme merkezi kurdu. Yeni laboratuvar, otonom sürüş, internet bağlantılı ve elektrikli araçlar için teknoloji geliştirmeye odaklanacak ve bu teknolojiler iki markanın yeni otomobillerinde uygulanacak.

Renault ve Nissan'ın Çin'deki Ortak Ar-Ge Merkezi Otonom Sürüşe Odaklanacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Renault ve Nissan, Çin'in Şanghay şehrinde İttifak Otomotiv Araştırma ve Geliştirme Ltd. adını taşıyan ve Şanghay İttifak İnovasyon Lab (AIL-SH) adını verdiği yeni bir araştırma ve geliştirme merkezi kurdu. Renault ve Nissan, araştırmalarında özelikle otonom sürüş, internet bağlantılı ve elektrikli araçlara odaklanacak olan bu yeni kuruluşta yüzde 50'şer paya sahip. İnovasyon merkezinin öncülüğünde geliştirilen teknolojiler, Çin'de ve dünyanın dört bir yanında satılan Renault ve Nissan araçlarda uygulanacak.

 

İttifak 2022 orta vadeli planı kapsamında, 2022 yılı itibariyle 12 adet yeni sıfır emisyonlu elektrikli aracın lansmanının gerçekleştirilmesi, farklı otonomi seviyelerine sahip 40 aracın pazara sunulması ve araçların yüzde 90'ından fazlasının dünya çapında internet bağlantılı olması planlanıyor. Plan, aynı zamanda robot araç çağırma mobilite hizmetlerinin işletimine dönük bir taahhüt de içeriyor.

 

Renault ve Nissan'ın Silikon Vadisi ve İsrail'de de ortak Ar-Ge merkezleri bulunuyor.

Son Güncelleme : 15 Nisan 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo