Ford Transit Smart Energy Menzilini Güneş Paneliyle Artırıyor

Ototeknikveri     14 Nisan 2019 11:49

Ford Amsterdam’daki GoFurther etkinliğinde iki elektrikli Transit araç sergiledi, bunlardan birisi kamuflajlı bir model, diğeriyse elektrikli Smart Energy konseptiydi.

Ford Transit Smart Energy Menzilini Güneş Paneliyle Artırıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Ford araç hakkında henüz detaylı bilgi vermedi ancak bu elektrikli minibüs konseptinin bir tasarım çalışmasının ötesinde olduğu biliniyor. Bu çalışma, gelecekteki elektrikli araçlarda menzili uzatacak teknolojilerin denenmesi için kullanılacak.

 

10 koltuklu minibüste elektrikli sürüş mesafesini %50’ye kadar azaltabilen ısıtma sisteminin araçtaki enerji tüketimini düşürmek için farklı yollar kullanılmış. Bunlar arasında güneş panelleri ve ısı geri kazanım sistemleri de bulunuyor. Örneğin, inovatif bir ısı pompası güç aktarım mekanizmalarından çıkan atık ısıyı, dışarıdaki havayı ve kabindeki havayı kullanarak, ısıtma sisteminin enerji kullanmını %65 azaltabiliyor.

Ford bu sayede elektrikli sürüş mesafesinin %20 arttığını belirtiyor. Minibüs ayrıca altı güneş paneliyle donatılmış. Tavandaki paneller 12 volt pili şarj ederek bu enerjiyi koltukları ısıtmak, kabini aydınlatmak ve kabin içi elektrikli sistemleri çalıştırmak için kullanıyor. Ayrıca ısı kaybını azaltmak ve enerji tüketimini düşürmek için araçta izolasyon güçlendirmiş.

Transit Smart Energy, 4 saatlik şarjla 150 km sürüş mesafesi sunuyor.

Konseptin yol testlerine bu yıl içinde rüzgar tüneli testlerinden sonra başlanacak.

 

Son Güncelleme : 15 Nisan 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo