Tesla'nın İnternetten Satışlara Odaklanması Tüketici Dostu Bir Hamle

Ototeknikveri     15 Nisan 2019 10:47

Tesla'nın çoğunlukla internetten satışlara odaklanma hamlesi, yatırımcıları ve piyasa analistlerini otomobil üreticisinin finansal durumu ve pazar payını artırma konusunda endişelendirdi.

Tesla'nın İnternetten Satışlara Odaklanması Tüketici Dostu Bir Hamle
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Ancak bazıları, Tesla'nın doğru yolda olabileceğini ve müşterilere tam olarak istediklerini verdiğini söylüyor. CNBC'ye konuşan Otomotivde Güvenilirlik ve Emniyet tüketici hakları grubunun başkanı Rosemary Shahan, “Tesla'nın önerdiği şey aslında tüketici dostu.Bu sayede kontrol tüketicide oluyor ve bayinin etkisi ya da ısrarı olmadan özgür iradesiyle karar verebiliyor.” dedi.

 

Federal Ticaret Komisyonu'na göre, otomobil satın alma süreci tüketicilerin en çok şikayet ettiği şeylerden birisi. Aslında, otomobil endüstrisi, son beş yılda en fazla şikayet edilen 10 konu arasında. Sektör sadece geçen yıl 104.000'den fazla şikayet aldı.

 

Veriler otomobil tamiri ve benzin fiyatlarına ilişkin şikayetleri de içerirken, FTC'ye göre bunların yüzde 70'inden fazlası otomobil satışı ve leasing ile ilgili.

 

Tüketiciler artık bir araba bayisini ziyaret etmeden önce, araştırmalarının çoğunu internet üzerinde yapıyor. Aslında, Cox Automotive tarafından yapılan bir araştırma, araba alıcılarının yaklaşık yüzde 85'inin tüm satış işlemlerini ya da en azından bir kısmını internet üzerinden yapmaya sıcak baktığını gösterdi. 

 

Amerika Tüketici Federasyonu yöneticisi Jack Gillis, “Pazarlık yapmayı sevmiyoruz.  Bayilerde bizden mümkün olduğunca çok para almak için eğitilmiş ve bunu her gün yapan bir kişiyle pazarlık yapmak zorunda kalıyoruz. Bu pek çok tüketici için çok rahatsız edici bir deneyim." dedi.

 

Tesla'nın internetten satışlara geçişi büyük olasılıkla otomobil üreticisi ile geleneksel otomobil bayileri arasında savaş başlatacak ancak sektörün bu modele geçişi kaçınılmaz görünüyor.

 

Teknolojiye odaklanan bir girişim sermayesi şirketi olan Loup Ventures'ın kurucu ortağı Gene Munster, “Önümüzdeki on yıl içinde birçok otomobil galerisi kapanacak.  İnsanların otomobil satın alma şekilleri ciddi anlamda değişecek." dedi.

Son Güncelleme : 16 Nisan 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo