Volkswagen'in En Büyük SUV'si SMV Konsepti Çin'de Tanıtıldı

Ototeknikveri     15 Nisan 2019 10:47

Şangay Otomobil Fuarı'nın hemen öncesinde Şangay'da düzenlenen Volkswagen'in “Marka SUV Gecesi” etkinliğinde, ID Roomzz elektrikli SUV çalışmasının yanı sıra bir konsept daha vardı.

Volkswagen'in En Büyük SUV'si SMV Konsepti Çin'de Tanıtıldı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

VW'nin Çin'deki ortak girişimlerinden biri olan FAW-Volkswagen, VW logosuna sahip en büyük SUV'nin perdelerini kaldırdı. SMV adını alan otomobil şimdilik konsept formunda.

 

Bununla birlikte, otomobilin gelecekte bir üretim modeline dönüşmesi bekleniyor. Büyük Çinli aileleri hedef alan yedi koltuklu VW SMV, 5100 mm uzunluğunda olan Atlas'tan (Çin'de Teramont olarak satılan) daha büyük.

Günümüzde çoğu VW modelinde olduğu gibi, SMV MQB modüler mimarisine dayanıyor ve en azından Çin pazarı için tanıdık motorlara sahip. Konsept, Teramont ile güç aktarma organlarını paylaşıyor. 2.0 litrelik TSI giriş seviyesi seçim olurken, Çin'e özel 2,5 litrelik TSI VR6 EA390 motor SMV'nin üst düzey versiyonlarına güç sağlayacak.

Yedi vitesli bir DSG şanzıman ve 4Motion dört çekişli sürüş sistemiyle eşleştirilen altı silindirli motor, 299 PS (295 hp) gücünde ve 499 Nm tork değerine sahip.

Otomobilin iç mekanından henüz fotoğraf yok. Ancak, aracın boyutu göz önüne alındığında, üçüncü sırada bile yetişkin yolcular için bol miktarda alan sunan gerçek bir yedi kişilik araç olduğunu söyleyebiliriz. Bekleneceği gibi, multimedya sistemi ve gösterge paneli için büyük ekranlara yer verilmiş.

Stil sahibi SMV, Volkswagen'in en son tasarım dilini benimsiyor ve çok büyük bir SUV için oldukça dinamik görünüyor. Kıvrımlı ve derin çizgilere sahip kaput, kaslı tekerlek kemerleri ve D direğine uygulanan sportif tasarım bu izlenime katkıda bulunuyor. Otomobilin tüm genişliğine yayılan LED farlar ve stop lambaları SMV'ye çağdaş bir görünüm kazandırıyor.

Son Güncelleme : 16 Nisan 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo