Volvo Otomobiller Birbirleriyle İletişim Kuracak

Ototeknikveri     15 Nisan 2019 10:47

Volvo, sektördeki ilk bağlantılı güvenlik teknolojisini Avrupa çapında piyasaya sürerek, otomobillerinin birbirleriyle iletişim kurmasını ve bulut tabanlı bir ağ kullanarak bozuk yol koşulları veya tehlikeler için sürücülerini uyarmasını sağlıyor.

Volvo Otomobiller Birbirleriyle İletişim Kuracak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Tehlike Işığı Uyarısı ve Kaygan Yol Uyarısı, ilk olarak 2016 yılında İsveç ve Norveç'teki 90 Serisi modellerde tanıtılmıştı. Bu özellikler önümüzdeki haftadan itibaren Avrupa'daki tüm Volvo sürücüleri için mevcut olacak.

 

Bu iki özellik ayrıca 2020 model tüm Volvo otomobillerde standart olarak sunulacak ve otomobil üreticisinin Ölçeklenebilir Ürün Mimarisi (SPA) veya Kompakt Modüler Mimari (CMA) temelli modellerine uyarlanabilecek.

 

Volvo'nun kendi araştırması, sürüş hızını çeşitli trafik durumlarına göre ayarlamanın kaza riskini radikal bir şekilde azaltabileceğini gösteriyor. Bu nedenle sürücüleri gelebilecek tehlikelere karşı zamanında uyarmak suretiyle, bağlantılı güvenlik teknolojileri daha iyi sürücü davranışlarını destekleyerek sürücülerin neyle karşılaşacaklarını bilmelerini ve buna uyum sağlamalarını mümkün kılıyor.

 

Aynı zamanda, Volvo, otomobil endüstrisine trafik güvenliği ile ilgili anonim verilerin paylaşılması için bir davet çağrısında da bulunuyor. Geçen yıldan bu yana, Volvo Cars ve Volvo Trucks araçları İsveç ve Norveç'te çevredeki tehlikeler hakkında sürücülerini uyarmak için veri paylaşımı yapıyor.

 

Güvenlik verilerini gerçek zamanlı olarak paylaşan araçlar ne kadar fazla olursa, yollar da o kadar güvenli olacak.

 

Örneğin, Tehlike Işığı Uyarısı'na bakalım. Sistem, bulut servisine bağlı tüm Volvo otomobillerine bir sinyal göndererek çalışıyor ve potansiyel kazalar hakkında sürücüleri uyarıyor. Bu özellikle kör dönemeçlerde ve rampaların tepe noktalarında fayda sağlıyor. Kaygan Yol Uyarısı ise anonim olarak yol yüzey bilgilerini ilerideki arabalardan topluyor ve kaygan bir yüzeye yaklaşan sürücüleri önceden uyarıyor.

Son Güncelleme : 16 Nisan 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo