Aston Martin Rapide E Hızlı Şarjla 320 KM Gidecek

Ototeknikveri     16 Nisan 2019 11:26

Uzun süredir beklenen Aston Martin Rapide E, Şangay Otomobil Fuarı’nda tanıtıldı.

Aston Martin Rapide E Hızlı Şarjla 320 KM Gidecek
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni model geleneksel motorlu Rapide modellerinden ayrılmasını sağlayan bir tasarımla geliyor. Rapide E ayrıca Aston Martin’in yeni St Athan fabrikasında üretilen ilk otomobili olacak.

 

Aston Martin modeli yaratmak için Williams Advanced Engineering ile birlikte çalıştı. Rapide E 800V elektrikli mimariye sahip ve 65 kWh karbon fiber ve Kevlar muhafazalı pil ile geliyor. Pil 5600 adet lityum iyon 18650 formatında silindir hücreden oluşuyor. Pil takımı normalde Rapide otomobillerde 6.0 litre V12 motorun bulunduğu yerde konumlandırılmış. Otomobilde arka aksı süren iki elektrikli motor bulunuyor toplam güç çıkışı 601 hp, tork değeriyse 950 Nm.

 

Aston Martin Rapide E, 320 km’yi aşan bir menzile sahip ve 400V 50 kW şarj ile 1 saatte 297 km sürüş mesafesi sağlıyor. Hızlı şarj özelliği kullanıldığındaysa saatte 500 km sürüş mesafesi elde etmek mümkün. Araçta yüksek güçlü AC şarj da bulunuyor ve 3 saatte pilin tamamını doldurabiliyor.

 

Performansa gelirsek, Aston Martin Rapide E 4 saniyeden kısa sürede sıfırdan 100 km/s hıza çıkabiliyor, azami hızıysa 250 km/s.

 

Otomobil GT, Sport ve Sport+ sürüş modlarıyla sunuluyor. Ayrıca arkada sınırlı kaymalı diferansiyel var, yaylar ve amortisör ise revize edilmiş. Bu sayede otomobil Rapide AMR kadar iyi bir yol tutuşu sunuyor.

 

Elektrikli sedan dövme tekerlekler ve Pirelli P-Zero lastiklerle geliyor.

 

Aston Martin başkanı Andy Palmer, Rapide E’nin markanın ilk elektrikli otomobili olarak büyük bir tarihi öneme sahip olduğunu belirtiyor. Yönetici, firmasının çevreye karşı duyarlı ve sürdürülebilir bir geleceğe hazırlandığını bu modelle gösterdiğini söylüyor.

 

Aston Martin Rapide E’nin üretimi dünya genelinde sadece 155 adetle sınırlı olacak.

 

Son Güncelleme : 17 Nisan 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo