Aiways U7 Ion Konsepti: Ailelere Uygun Elektrikli MPV

Ototeknikveri     17 Nisan 2019 06:48

Çinli Aiways, memleketi Şangay'da yepyeni bir elektrikli araç konsepti ortaya çıkardı. U7 Ion olarak adlandırılan bu ürün, geçtiğimiz ay Cenevre'de tanıtılan üretime hazır U5 SUV'un izlerini takip ediyor.

Aiways U7 Ion Konsepti: Ailelere Uygun Elektrikli MPV
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

U7 Ion, firmanın “aile için geniş alan sunan mobilite” anlamına gelen FRM konseptine sahip. Aynı zamanda, aracın yoğun modern yaşamdan kaçış için, kesintisiz bağlantı ve araç içi yapay zeka teknolojisi ile bir sığınak sağladığı 'dördüncü alan' iç konseptine de öncülük ediyor.

Kendi kendine öğrenen robot

U7 Ion, iç mekanda dolaşan ve yolcuları ve sürücüyü izleyerek kendi kendine öğrenen bir robotla birlikte geliyor. Kabinde, direksiyon simidine entegre bir akıllı gösterge paneli dokunmatik ekranı ve akıllı mobil konsolun içine yerleştirilmiş bir dokunmatik ekran da dahil olmak üzere toplam 12 ekran göze çarpıyor.

Kendi kendine öğrenen robota geri dönersek, robot kabinin tavanındaki bir raya monte ediliyor ve kabin içi ses tanıma ve yolcu kimliğini tanıma özellikleriyle otomatik olarak kabinin içinde hareket edebiliyor. Akıllı mobil konsol ise, bir dokunmatik ekran, bir masa, buzdolabı, hava temizleyici ve sıcak ve soğuk bardak tutucular içeriyor. Yolcular ihtiyaçlarını karşılamak için kabinin içinde konsolun yerini değiştirebiliyor. 

Ayrıca kabine mümkün olduğunca zahmetsizce erişmek için bu şekilde tasarlanan konseptin arka menteşeli kapıları da dikkat çekiyor. İçeri girdikten sonra, yolcular, kendilerine doğru dönen 'hoşgeldin koltuğu' tarafından karşılanıyor. U7 Ion aynı zamanda “yolcuların konuşmasının tonunu ve hacmini veya sürüş tarzını” yansıtacak şekilde renk ve yoğunluğu otomatik olarak değiştiren ortam aydınlatması ile birlikte gelirken, tam panoramik cam tavan havadar bir ortam yaratıyor.

Basit ama modern ve etkileyici stil

Minimalist estetiğine rağmen, U7 Ion konsepti SUV stiliyle MPV pratikliğini birlikte sunmayı başarıyor. Aracın tasarımı, U5'den etkilenmiş, bu nedenle 'maske tarzı' ön cephe ve onun imzası L şeklindeki farlar dikkat çekiyor. Diğer tasarım özellikleri arasında gergin omuz çizgisi, büyük alaşım jantlar, aynalar için arka görüş kameraları, gizli kapı kolları ve genel olarak dinamik bir duruşu içeriyor.

U7 Ion ayrıca sürücünün moduna göre değişen şekilde farlarla yola bazı görseller yansıtabiliyor.

Son Güncelleme : 17 Nisan 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo