Volkswagen Elektrikli Otomobillerin Pilleri Uzun Ömürlü Olacak

Ototeknikveri     19 Nisan 2019 09:08

Volkswagen önümüzdeki aylarda ID Neo’yu tanıtmaya hazırlanıyor. Otomobilin pil paketiyle ilgili bilgiler şimdiden ortaya çıkmaya başladı.

Volkswagen Elektrikli Otomobillerin Pilleri Uzun Ömürlü Olacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Volkswagen’in Pil Hücreleri Geliştirme Merkezi yöneticisine göre, firma pil paketini otomobil ile aynı ömüre sahip olacak şekilde tasarladı. Pil performansı yaşla ve tekrarlanan şarjla birlikte azaldığı için bu göreceli bir durum. Frank Blome bazı değişkenlerin olduğunu kabul ediyor ancak pil paketinin sekiz yıl ya da 160.000 km boyunca en az %70 kapasiteyle çalışabileceğini belirtti.

 

Pil paketinin ömrünü azamiye çıkartmak için Blome sürücülerin hızlı şarj yerine normal şarj kullanmaları ve pili tamamen değil %80 doldurmalarını tavsiye etti. Bazı durumlarda %80 şarj yetersiz bulunabilirse de, işe gidip gelmek ya da alışveriş gibi amaçlarla günlük kullanım için fazlasıyla yetiyor.

 

Blome ayrıca modüler pil paketinin tek şarjla 550 km menzil sunacağını belirtti ve yeni çıkacak elektrikli otomobillerin uygun fiyatlarla satılacağını söyledi.

 

Mevcut pil teknolojisi hakkında konuşmanın yanı sıra, Blome gelecekle ilgili de bazı ipuçları verdi. Yönetici lityum iyon teknolojisinde çok önemli gelişmeler olacağına inandığını ancak asıl büyük sıçramanın katı hal pilleriyle olacağını söyledi.

 

Volkswagen bir süredir QuantumScape ile birlikte katı hal pilleri üzerinde çalışıyor ancak Blome seri üretim için daha erken olduğunu, 2025 – 2030 yılları arasında bu pil teknolojisinin hazır olabileceğini aktardı.

 

Katı hal pilleri daha hafif oldukları halde mevcut lityum iyon pillerden daha fazla enerji yoğunluğuna sahip, bu nedenle de elektrikli otomobillerin yaygınlaşmasında büyük rol oynayacakları düşünülüyor. Volkswagen daha önce katı hal pillerinin e-Golf’ün menzilini 300 km’den 750 km’ye çıkartabileceğini söylemişti.

Son Güncelleme : 19 Nisan 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo