Ford ve Mahindra’dan Gelişmekte Olan Ülkeler İçin Yeni SUV

Ototeknikveri     19 Nisan 2019 11:28

Ford ve Mahindra arasındaki ortaklık yeni bir orta boy SUV modelle daha da derinleşiyor.

Ford ve Mahindra’dan Gelişmekte Olan Ülkeler İçin Yeni SUV
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Hindistan ve diğer gelişmekte olan ülkeler için tasarlanan SUV, Mahindra’nın platformunu ve güç aktarım organlarını kullanacak. Model Ford EcoSport ve Endeavour arasında konumlanacak.

 

SUV hakkında henüz çok az bilgi var ancak Ford’un Yeni Girişimler, Teknoloji ve Stratejiden Sorumlu Yöneticisi Jim Farley, ortaklığın Hindistan ve diğer piyasalardaki müşterilerin beklentilerini karşılayacak bir araç geliştirme imkanı vereceğini söyledi.

 

İki firmanın birlikte başka yeni modeller de geliştirmeyi planladığı anlaşılıyor. Ayrıntılar bilinmese de, Mahindra & Mahindra yöneticisi Dr. Pawan Goenka “Bugün yaptığımız duyuru iki firma arasındaki işbirliği için çok önemli bir adım. Ortak geliştirme için pek çok alan belirledik ve her iki firma da ortak platformlar kullanan ürünler geliştirmek için birlikte çalışmaya devam edecek.” dedi.

Ortak platformlar ve güç aktarma organları kullanarak iki firma da maliyetlerden tasarruf edecekler. Özellikle yeni modellerini sıfırdan geliştirmek zorunda kalmayacak Ford için bu ortaklık büyük avantaj sağlayacak. Ayrıca Ford şu an Mustang dahil altı üründen oluşan Hindistan’daki kısıtlı ürün gamını genişletme imkanı bulacak.

 

Ford ve Mahindra bir süredir birlikte çalışıyorlardı. İki firma 2017’de stratejik ortaklık için imza attı. Ayrıca Mahindra kaynaklı düşük silindir hacimli benzinli motorun 2020’den itibaren Ford araçlarında kullanılması için de bir anlaşma yapıldı.

Son Güncelleme : 19 Nisan 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo