İşte Elektrikli “Klasik” Ford Bronco

Ototeknikveri     22 Nisan 2019 02:28

Klasik otomobiller piyasası şu anda patlama içinde ve Land Rover Defender, Ford Bronco ya da Chevrolet K5 Blazer gibi off-road araçlar giderek daha popüler oluyor.

İşte Elektrikli “Klasik” Ford Bronco
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Kaliforniya merkezli Zero Labs Automotive adlı startup Bronco’yu modern bir elektrikli otomobil haline getirdi.

 

Proje için orijinal Bronco’nun mühendisliği tamamen yeniden yapıldı ve otomobil baştan aşağı restore edildi. Araç havacılık kalitesinde karbon fiber kaporta, el işçiliği ile yapılmış kestane ya da bambu ahşap kabin panelleri, lüks deri ya da vegan döşemeler, retro stili dijital gösterge paneli ve binden fazla yeniden tasarlanmış parça ile donatılmış.

 

İkonik gövde şeklinin yanı sıra otomobil 70 kWh lityum iyon pil barındırıyor. Pil ikinci seviye şarj özelliği ile 360 hp kalıcı mıknatıslı AC motoru destekliyor ve 306 km elektrikli sürüş mesafesi sağlıyor. Elektrikli motor beş vitesli manuel şanzımana bağlı. Araçta yarı zamanlı / tam zamanlı dört çekişli sürüş sistemi Atlas 2 iki vitesli ara şanzımanla birlikte yer alıyor.

 

Bronco’nun off-road yetenekleri Cure ön ve arka diferansiyeller, süspansiyon üzerinde ayarlanabilir Fox bobin ve Brembo altı pistonlu kaliperlere sahip frenler ile daha da gelişmiş. Elektrikli Bronco ayrıca dijital telematik, orijinal tasarıma sadık kalan dijital gösterge paneli ve CAN ağıyla (Bosch firması tarafından geliştirilen taşıtlar arasında iletişim sistemi) geliyor. Tüm araç tanıları ve kontrolleri gizli bir ekranın arkasında bulunuyor ve kullanıcının akıllı telefonundan görüntülenebiliyor.

 

Zero Labs pil paketini, yazılımları, kontrol sistemlerini ve başka bazı özellikleri güncellenebilir yaparak Bronco’yu gelecekte elektrikli otomobil teknolojilerinde gerçekleşecek gelişmelere de uyarlanabilecek şekilde tasarlamış.

 

Elektrikli Ford Bronco ilk etapta sadece 150 adet üretilecek ve şimdiden ön siparişe açıldı. Fiyatlar henüz açıklanmadı ancak 250 binden başlayıp 350 bin dolara kadar çıkabilecek bir fiyat listesi bekleniyor.

Son Güncelleme : 22 Nisan 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo