TOFAŞ CEO'su Cengiz Eroldu Otomobil Sektörünü Değerlendirdi

Ototeknikveri     22 Nisan 2019 02:41

TOFAŞ CEO'su Cengiz Eroldu, otomobil satışlarında çarpıcı bir gelişme yaşandığını açıkladı. Otomobilde tanzim satış dönemi başladığını işaret eden Eroldu, 20 yıl sonrasında ilk 3 ayda ilk kez satış lideri olduklarını açıkladı.

TOFAŞ CEO'su Cengiz Eroldu Otomobil Sektörünü Değerlendirdi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

TOFAŞ CEO’su Cengiz Eroldu, otomotiv sektörünün gelişimine işaret ederek, iç pazar büyümesinin önemini işaret etti. 15-20 yıl sonrasında ilk üç aylık süreçte pazar lideri olduklarını işaret eden Eroldu, 65 bin TL’ye satılan araçların yok sattığından yakındı ve şuanda müşterinin ulaşılabilir otomobil talebinde bulunduğunu kaydetti.

 

Eroldu, pazarın büyütülmesiyle birlikte nitelikli ürünün üretilebileceğinin altını çizdi. Bursa Sanayicileri ve İşinsanları Deneği (BÜSİAD) geleneksel Çekirge Toplantısı’nda konuşan TOFAŞ CEO’su Cengiz Eroldu, derneğin gelişimi için özellikle de genç kadın üye alımları yapıldığını kaydetti. Dernek olarak eğitime büyük bir önem verildiğini anlatan Eroldu, mühendis yetiştirme eğitimleriyle birlikte Endüstri 4.0 eğitimlerine de başlanılacağını belirtti.

 

Eroldu, 2017 yılında otomotiv üretiminin 1.7 milyon olduğunu, 2019’da ise 1.4 milyon seviyesinde olmasının beklendiğini, iç piyasada 2019 yılı otomotiv satışı öngörüsünün 360-420 bin arasında olduğunu aktardı. Rus pazarının büyüme içerisinde olduğunun altını çizen Eroldu, 1995 yılından bu yana Türkiye’nin otomotiv yatırımı yapmadığına da dikkat çeki.Eroldu, ‘’Neden 1995’ten beri gelen firma yok?’’ ifadelerini kullandı.

 

TOFAŞ olarak 20 yıl sonrasında ilk 3 aylık süreci ilk kez lider olarak tamamladıklarını anlatan Eroldu, 65 bin TL’ye araç satışı yaptıkları için bunun elde edildiğini söyledi. 

 

"Elektrik henüz sanıldığı kadar temiz değil"

Elektrikli araçlar hakkında da konuşan Eroldu, elektrikli otomobillere geçişin kolay olmayacağını işaret etti. Elektriğin yüzde 40’ından daha fazlasının termik santraller aracılığıyla üretildiğini söyleyen Eroldu, 90 model bir dizel otomobilin daha çevreci olacağını aktardı. Elektrikli otomobile geçmeden önce elektrik üretiminin yenilenebilir hale getirilmesi gerektiğine değinen TOFAŞ CEO’su, bu olmadan elektrikli araçların sağlıklı olmayacağını belirtti.

Son Güncelleme : 22 Nisan 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo