Mercedes-Benz GLB Meksika ve Çin’de Üretilecek

Ototeknikveri     23 Nisan 2019 11:13

Daimler’in web sitesinde yayınlanan bir haberde Mercedes yeni çıkacak GLB’nin üretim lokasyonlarını açıkladı: Meksika’da Aguascalientes fabrikası ve Çin’de Pekin fabrikası.

Mercedes-Benz GLB Meksika ve Çin’de Üretilecek
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

İki tesiste de üretim önümüzdeki aylarda başlayacak ve GLB yıl sonundan önce bayilerde olacak.

 

Mercedes-Benz ekibi GLB konseptini oluşturmaya bir kaç çizim ve 1:1 kil modelle başladı. Ardından temel olarak kullanılmak üzere bir yedi koltuklu model araştırıldı ve üç farklı araçtan bazı farklı parçalar alındı. Diğer parçalar ise sıfırdan yapıldı.

 

Mercedes SC 037

SC 037 (Show Car 37) geçen hafta resmi olarak Şangay Otomobil Fuarı’nda tanıtıldı. Bu zorlu proje tüm engeller aşılarak tamamlandı. Araç inşa edildikten sonra Almanya’nın Sindelfingen kentinde Avrupalı gazetecilere tanıtıldı. Ardından Şangay Otomobil Fuarı için konsept otomobilin Çin’e gönderilmesi gerekiyordu. Dönüştürülmüş bir gemi konteynerine yerleştirilen araç, fuardan üç hafta önce uçağa yüklendi ve Çin’e uçtu.

En az bir AMG modeli olacak

GLB, GLA’nın daha geniş alternatifi olarak sunulacak. Araç öne eğilimli dört çekişli MFA2 platformunu yeni A-Serisi, B-Serisi ve CLA ile paylaşıyor. Motor seçenekleri de yine büyük oranda bu modellerle ortak. AMG GLB 35 versiyonu 302 hp güç çıkışıyla gelecek ancak AMG 45 versiyonu henüz kesinleşmedi.

Üretim modeli ne zaman çıkacak?

Henüz tarih resmileşmedi ancak otomobili Eylül ayında 2019 Frankfurt Otomobil Fuarı’nda görmek şaşırtıcı olmaz.

Son Güncelleme : 24 Nisan 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo