Tesla Robot Taksi Hizmetini Gelecek Yıl Başlatıyor

Ototeknikveri     23 Nisan 2019 11:13

Tesla CEO’su Elon Musk gelecek yıl ABD’de sürücüsüz taksileri hizmete sunacaklarını açıkladı.

Tesla Robot Taksi Hizmetini Gelecek Yıl Başlatıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

“Tesla Otonomi Günü”nde konuşan Musk, otonom taksi hizmetinin ülke çapında bazı şehirlerde başlatılacağını, ayrıca firmasının iki yıl içinde direksiyon simidi ve pedalları olmayan bir otomobil yapacağını söyledi.

 

Planlanan robot taksi hizmetinin duyurulmasının yanı sıra, Tesla yeni Tam Otonom Sürüş bilgisayarını da tanıttı. Musk, bunu “dünyanın gerçekten en iyi çipi” olarak tanımlıyor. Tesla son yıllarca otonom çipin geliştirilmesi üzerinde çalışıyordu. Yeni çip 20 Mart’tan sonra üretilen tüm Model S ve Model X otomobillere, ayrıca 12 Nisan’dan sonra üretilen Model 3 otomobillere yüklenmeye başlandı.

Tesla’nın yeni çipi Teksas’ta Samsung tarafından üretildi. Tesla Tam Otonom Sürüş bilgisayarının Nvidia’nın Xavier sistemi gibi benzerlerinden en az yedi kat daha başarılı olduğunu belirtiyor. Öte yandan, firma 2018 yılından itibaren araçlarının tamamen otonom olacağını söylemişti ancak bu hedefi tutturmakta gecikti.

 

Tesla Otonomi Günü esnasında Elon Musk ayrıca otonom sürüş için Lidar sistemlerini kullanan rakiplerini eleştirdi.

 

“Lidar tam bir saçmalık. Pahalı ve gereksiz.” diyen Musk, bu teknolojiye güvenen firmaların olumsuz etkileneceğini iddia etti.

Son Güncelleme : 24 Nisan 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo