Lexus’un İlk Elektrikli Otomobili Avrupa ve Çin’de Satılacak

Ototeknikveri     24 Nisan 2019 11:29

Lexus’un elektrikli sürüş teknolojileriyle ilgili hedefleri bu alanda isim yapmasını sağladı. Markanın hibrit otomobilleri geçen yıl global satışlarının çeyreğinden fazlasını oluşturdu. Bu başarıyı sürdürmenin yolu ileriye doğru bir adım daha atarak tam elektrikli bir model yapmak.

Lexus’un İlk Elektrikli Otomobili Avrupa ve Çin’de Satılacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Firmanın Başkanı Yoshihiro Sawa böyle bir modelin hazırlığı içinde olduklarını, modelin Avrupa ve Çin’de satılacağını doğruladı.

 

Yeni elektrikli otomobil firmanın katı emisyon sınırlamalarının uygulandığı her iki piyasada da satışlarını artırması için gerekli bir hamle. Öte yandan, Sawa böyle bir modelin yapıldığını doğrulasa da ne zaman çıkacağına ilişkin bir zaman vermedi.

 

Lexus’un ana firması Toyota dünya çapında en büyük otomobil üreticilerinden birisi ve C-HR ile elektrikli otomobiller segmentine girmiş durumda. Pilli elektrikli otomobil Şangay’da tanıtıldı ve GAC-Toyota ile FAW-Toyota ortak girişimleri tarafından Çin için üretilecek.

 

Öte yandan, Şangay’da LM’yi tanıtarak Lexus minivan alanında tartışmalı bir girişimde bulundu. Toyota Alphard’ın farklı bir isimle sunulmasından ibaret olan LM, lüks ve konfora odaklanıyor. Minibüs sadece Asya’da sunulacak ve LM 350 ile LM 300h isimlerinde iki donanım seviyesi olacak. LM 350 3.5 litre V6 benzinli motor kullanırken, diğer versiyon hibrit sistemle geliyor.

 

Son Güncelleme : 24 Nisan 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo