Hyundai ve Kia Kullanıcıları Elektrikli Otomobillerini Akıllı Telefondan Kontrol Edebilecek

Ototeknikveri     25 Nisan 2019 10:42

Hyundai Motor Grup, elektrikli otomobil kullanıcılarının otomobillerinin performans parametrelerini akıllı telefon uygulaması üzerinden kişiselleştirebilecekleri bir teknoloji geliştiriyor.

Hyundai ve Kia Kullanıcıları Elektrikli Otomobillerini Akıllı Telefondan Kontrol Edebilecek
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

“Akıllı telefon – elektrikli otomobil eşleştirme tabanlı performans ayar teknolojisi” (firmanın buna bir kısaltma bulacağını umuyoruz) adı verilen teknoloji, gelecekte çıkacak Hyundai ve Kia otomobillerde yer alacak. Şu anki geliştirme aşamasında teknoloji sürücülerin yedi performans özelliğini akıllı telefondan değiştirmesine izin veriyor.

 

Sürücüler motorun azami tork çıkışı, başlatma, hızlanma ve yavaşlama, rejeneratif fren kapasitesi, azami hız sınırı, yanıt verme hızı ve klima kontrolünde enerji kullanımı gibi parametreleri modifiye edebiliyor.

 

Hyundai teknolojinin sektörde ilk kez çıkan bir inovasyon olduğunu ve sürücülerin istedikleri elektrikli otomobilde basitçe kendi profillerini yükleyerek önceden kaydedilmiş ayarlarını uygulayabileceklerini belirtiyor. Özellikle kiralık otomobillerde ya da otomobil paylaşımında bu özellik oldukça kullanışlı olacak.

 

Uygulama aynı zamanda girilen destinasyon için mesafeyi ve elektrik enerjisi ihtiyacını hesaplayarak optimize edilmiş ayarlar sağlayabiliyor. Daha sportif bir sürüş için özel performans ayarları da önerilebiliyor.

 

Kullanıcılar isterlerse ayarlarını internet üzerinde de paylaşabilecek ya da diğer kullanıcıların ayarlarını deneyebilecek. Hyundai tarafından yol koşullarına göre önerilen ayarlar da kullanılabilecek. Güvenlik sorunlarını önlemek için kullanıcılar ayarlarını sunucuya yüklerken ya da indirirken Hyundai blockchain teknolojisi kullanacak.

 

Firma bu yeni teknolojiyi gelecekteki Hyundai ve Kia elektrikli otomobillerde kullanacağını söylüyor. Bunların hangi modeller olacağı henüz açıklanmadı ancak Koreli firmanın 2025 yılına kadar 23 elektrikli otomobil çıkartacağı biliniyor.

Son Güncelleme : 25 Nisan 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo