YENİ MAKYAJLI JEEP GRAND CHEROKEE TEMMUZ'DA GELİYOR

Ototeknikveri     03 Haziran 2013 09:06

SUV denilince ilk akla gelen marka olan Jeep\'in amiral gemisi Grand Cherokee makyajlı haliyle Temmuz\'da Türkiye\'de.

YENİ MAKYAJLI JEEP GRAND CHEROKEE TEMMUZ'DA GELİYOR
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

SUV segmentinin önc markası Jeep'in amiral gemisi olan Grand Cherokee modeli geçirdiği kapsamlı makyaj operasyonunun ardından ilk kez Cenevre Otomobil Fuar'ında sergilenmişti. Yakında Avrupa'da yollara çıkacak olan aracın ülkemizde ise Temmuz ayından satışa sunulması bekleniyor. Cherokee modelinde ilgi çekici bir tasarım gerçekleştiren Jeep bu çizgiye uygun şekilde Grand Cherokee'yi de görsel açıdan geliştirmiş. Yeni tasarıma sahip ön panjur, incelen ve ledlere kavuşan ön farlar, tasarımı değiştirilen sis farları önde yapılan değişiklikler olarak karşımıza çıkıyor. Aracın arka bölümünde ise yeni tasarımlı led arka stoplar, yeni aerodinamilk arka spoiler, yeniden tasarlanan bagaj kapağı ve incelen egzost çıkışları öne çıkan yenilikler oluyor. İç mekanda da kendisini hissettiren makyaj ile birlikte,Grand Cherokee'de kullanımaya başlanan yeni direksiyon simidi, vites kolu, güncellenen ahşap süslemeler, daha kaliteli deri döşeme koltuklar, yeni gösterge paneli ve 8.4 inçlik büyük ekran aracın iç mekanında daha modern, kaliteli ve şık atmosfer yaratılmasını sağlamış.  

5 metreye yaklaşan boyu, 1.94 metrelik genişliği ve 1.8 metrelik yükseliğiyle iri bir araç olan Grand Cherokee 3.0 litrelik dizel motor seçeneğiyle 2.5 tona yakın bir ağırlığa sahip. Makyaj operasyonu ile birlikte araçta kullanılmaya başlanan ZF tarafından geliştirilen 8 ileri  oranlı otomatik aracın ağırlığının biraz daha artmasına neden olmuş. Sahip olduğu Sport moduyla gerektiğinde gücün yüzde 80'ini arka tekerlektelere aktararak başarılı bir hızlanma sağlayan şanzıman ile QuadraTrac II adlı dört tekerlekten çekiş sistemi, direksiyon açısı ve tekerlek konumuna göre aktarmayı elektronik olarak kontrol ediyorlar.Tekerleklerin birinde yere tutunamama gibi bir durum söz konusu olduğunda gücü diğer aksa yönlendiren sistem, hafif yol şartlarında ise gücü iki aksa eşit oranda dağıtıyor. Yokuş kalkış desteği, eğim iniş kontrolü, arazi şanzımanı ve çekiş kontrolü gibi donanımlar sayesinde arazide de başarılı olarak ilerleyebilen Grand Cherokee'de elektronik ontrollü kilitli diferansiyel sistemi de bulunuyor. Makyaj ile birlikte arkada bağımısız süspansiyon sistemini de sunmaya başlayan aracın, 28 derecelik yaklaşma, 19 derecelik tepe ve 24 derecelik uzaklaşma açıları arazi şartlarında avantaj sağlıyor. Overland donanım paketinde yer alan havalı süspansiyon ile de aracın yerden yükseliği 28 cm'ye çıkarılabiliyor. 

3.0 litrelik 250 hp güç ve 570 Nm tork üretebilen V6 dizel motoruyla Grand Cherokee 8.2 saniyede 0'dan 100 km/s hıza ulaşabiliyor. Son hızı 202 km/s olan aracın yakıt tüketimi ise yeni şanzıman ile birlikte 100 km^de ortalama 7.5 litreye kadara düşürülmüş. Overland ve Summit adlı iki farklı donanım seviyesiyle satılacak bu motora sahip Grand Cherokee'lerin fiyatının 106.500 euro'dan başlaması bekleniyor. Grand Cherokee'nin 0'dan 100 km/s hıza 5 saniye gibi kısa bir sürede hızlanan 468 hp lik bir V8 motora sahip SRT versiyonu ise 257 km/s'lik son hızı ile performansa önem verenlere hitap edecek. Bu versiyonun fiyatının ise 155.000 euro'dan başlaması bekleniyor. Jeep markası ülkemizde 2013 yılı sonuna kadar toplam 300 adet Grand Cherokee satmayı planlıyor.

Yeni Grand Cherokee Galeri için lütfen tıklayınız.

Son Güncelleme : 03 Haziran 2013

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo