ALFA ROMEO GULİA VE MARKANIN GELECEK PLANLARI

Ototeknikveri     23 Temmuz 2013 04:07

Alfa Rome Gulia, Alfetta modellerinin ardından SUV modelleriyle de iddiasını arttıracak.

ALFA ROMEO GULİA VE MARKANIN GELECEK PLANLARI
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Sportif ve şık tasarıma sahip araçlarıyla ünlü İtalyan otomobil markası Alfa Romeo, yeniden yapılanma içerisine giriyor. Eski günlerine dönmek için büyük çaba harcayan markanın, Gulietta ve Mito modelleri markanın elini biraz güçlendirsede, İtalyan firmanın yetkilileri, Audi, BMW ve Mercedes gibi markalarla mücedele etmek için sadece şık tasarımın, İtalyan otomobil geliştirme felsefesinin ve birinci sınıf kalitenin yeterli olmadığını, rakiplerinde var olan, sürüş dinamikleri ve keyfini sunmak gerektiğini belirtiyorlar. Bu sebeple arkadan itişli aktarmaya yönelecek Alfa Romeo, Maserati ile birlikte geliştirdiği ölçeklenebilir platfrom üzerinde yeni modellerini geliştirecek. Bunlardan ilki BMW 3, Mercedes C ve Audi A4 modelleri ile rakabete girecek, 159 modelinin halefi olan Gulia olacak.

D segmentinde yer alacak ve 2015 yılında yollara çıkması beklenen Gulia modelini ise, e segmentinde Mercedes E, Audi A6 ve BMW 5 modelleriyle mücadele edecek, Alfetta modeli takip edecek.

Alfetta modeli üzerinde 4 kapılı bir coupe de gelişirmyi hedefleyen Alfa Romeo, bu modeliyle, Mercedes CLS, BMW 6 Gran Coupe ve Audi A7'ye rakip olacak.

Hareketlenen SUV piyasasından da pay kapöak isteyen Alfa Romeo, BMW X1 ve Audi Q3 ile doğrudan rekabet edecek, bir c segmenti crossover geliştirecek.

Alfa Romeo'nun en son yeniliği ise BMW X3, Audi Q5, Mercedes GLK ve Volvo XC60'ın yer aldığı, d segmenti premium SUV pazarında, yer alacak bir model olacak.

 

Son Güncelleme : 23 Temmuz 2013

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo