FCA’nın Yeni Fabrikasında Öncelikle Detroit Sakinleri İşe Alınacak

Ototeknikveri     28 Nisan 2019 01:14

Eskiden otomotivin dünyadaki merkezi olan ancak ekonomik çöküntü nedeniyle eski ışıltısını yitiren Detroit’de istihdam ve ekonomik gelişme hassas bir konu. Son yıllarda kent sakinlerine istihdam vadeden pek çok proje bu vaatleri yerine getiremedi.

FCA’nın Yeni Fabrikasında Öncelikle Detroit Sakinleri İşe Alınacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Şimdi Fiat Chrysler Automobiles bölgedeki eski bir motor fabrikasını 1.6 milyar dolar yatırımla yeni Jeep Grand Cherokee ve yeni bir yedi kişilik modeli üreteceği bir tesise dönüştürecek. Firma ayrıca yine Detroit’de yer alan Jefferson North Montaj Fabrikası’nı modernize etmek için 900 milyon dolar yatırım yapacak.

 

FCA daha önce bu yatırımlarla 4950 kişiye yeni iş olanağı doğacağını açıklamıştı. Bu işlere kimin yerleşeceği ise tartışmalı bir konu ancak firma Detroit sakinlerine, özellikle de fabrikaların yakınlarında yaşayanlara öncelik vereceğini iddia ediyor.

 

Detroit dışından gelenler başvurularda arka sıralara alınacak.

 

FCA ayrıca kentteki sosyal duyarlılık projeleri için 13.8 milyon dolar ayırdı. Bu paranın büyük kısmı yeni işyerlerinin yaratılması, bir kısmı da eğitim projeleri için harcanacak. Firma yerel bir üniversite olan Wayne County Community College District ile ortak bir program geliştirerek öğrencilerin iki gün fabrikada, üç gün okulda eğitim aldıkları bir sistem oluşturacak.

 

Belediye ve hükümetin ayıracağı 21.4 milyon dolar ile fabrikaların çevresindeki metruk binalar yıkılarak yeni yaşam alanları da yaratılacak.

Son Güncelleme : 28 Nisan 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo