Pilli Elektrikli Otomobiller İç Tasarımda Yeni Olanaklar Açıyor

Ototeknikveri     28 Nisan 2019 07:58

Şangay Otomobil Fuarı’nda elektrikli otomobil konseptlerinin çoğunun geniş ve büyük kabinlere sahip olduğu dikkatli gözlerden kaçmadı. Bunun en net iki örneği Audi AI:ME konsepti ve Infiniti QX Inspiration oldu.

Pilli Elektrikli Otomobiller İç Tasarımda Yeni Olanaklar Açıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Konseptlerin her ikisi de pilleri zeminin altına yerleştirilmiş elektrikli otomobillerdi. Bu sayede iç mekan geniş tutulabiliyordu. Ayrıca şanzıman tünelinin de bulunmaması tasarımcılara yeni oturma düzenleriyle denemeler yapmasına imkan veriyor. Buna bank tipi koltuklar da dahil.

 

AI:ME ve QX Inspiration otomobillerin ikisinde de arkada bank tipi koltuk var. Infiniti tasarım şefi Karim Habib elektrikli otomobillerin bank koltukları geri getirebileceğini söylüyor.

Habib, bu tip koltukların oldukça konforlu olduğunu ve arkadaki yolculara hareket özgürlüğü verdiğini belirtiyor.

 

Audi AI:ME de küçük bir şehir otomobili olmasına rağmen büyük ve geniş bir iç mekana sahip.

 

Audi Çin operasyon yöneticisi Thomas Owianksi bunu “Şehir otomobili algısını değiştirmek istiyoruz. AI:ME küçük boyutlara sahip olabilir ancak aynı zamanda bu tip otomobillerin içinde oturanların küçük ve dar bir alanda olduklarını hissetmelerine gerek olmadığını gösteriyor. Otomobiller bir yaşam alanı haline geliyor.” sözleriyle açıklıyor.

AI:ME ve QX Inspiration bank tipi koltuklara sahipken, yine Şangay’da tanıtılan Qs Inspiration konspeti arkada iki büyük ve salon konforunda koltuğa sahip. Bu da gelecekteki elektrikli otomobiller için başka bir iç mekan alternatifi oluşturuyor.

Son Güncelleme : 28 Nisan 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo