Mercedes-AMG, Elektrifikasyonu Geleceğin Bir Parçası Olarak Kucakladı

Ototeknikveri     28 Nisan 2019 11:22

Mercedes-AMG, yüksek performanslı modellerini düşük emisyonlu yeni çağa sokmaya kararlı. Yarı hibrit “53” modellerini piyasaya sürerek firma bu yönde ilk adımı attı.

Mercedes-AMG, Elektrifikasyonu Geleceğin Bir Parçası Olarak Kucakladı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Ayrıca, yeni GLS 580, 48V elektrikli motorla birlikte çalışan AMG tasarımlı 4.0 litrelik çift turbo V8 kullanıyor. AMG patronu Tobias Moers, 2019 New York Otomobil Fuarı'nda Road & Track'e amiral gemisi SUV'un bu versiyonundan bahsetti.

 

Moers, “48 volt sistemi de dahil olmak üzere geliştirme bizim tarafımızdan yapıldı. Bunu da kullanacağız. İlk olarak, GLE ve GLS'de 63 motorları için kullandık ve şimdi geleceğin bir parçası olarak GLS 580'e de getirdik." dedi.

 

Yönetici, 2021'den itibaren, elektrikli bir aktarma organı olmayan hiçbir [AMG] araç çıkmayacağını da söyledi. Moers "Bu yönde hızla ilerliyoruz. Elektrikli güç aktarma organlarının payının performans segmentlerinde 2025'te diğer segmentlerden daha yüksek olacağını düşünüyorum. Bu, segmenti geleceğe taşımanın anahtarı." diye konuştu.

 

65 modellerine ve V12 motorlara gelince, Moers, hiç elektriklendirilmeyecek 45 Serisi'nin aksine, hibritleştirilmiş V8'i benimseyebileceklerini söyledi.

 

Geçen yıl sunulan 53 Serisi modeller, CLS, E Serisi Coupe ve E Serisi Cabriolet ile çıktı. Bu baharda seriye katılan GT 53 4 Kapılı Coupe dahil tümü, 48V sistemini besleyen bir EQ Boost marş alternatörü ile eşleştirilmiş, 3.0 litrelik çift turbo sıralı altı silindirli motor ile destekleniyor. İçten yanmalı motor 429 hp güç çıkışı ve 384 lb-ft (520 Nm) tork sağlarken, EQ Boost fazladan 21 hp ve 184 lb-ft (250 Nm) tork ekliyor.

 

En ekstrem elektrikli model, maksimum 986 HP toplam güç çıkışı için 1,6 litrelik turboşarjlı V6 ve dört elektrikli motordan oluşan Formula 1'den türetilmiş bir güç aktarma sistemine sahip olan AMG One hiper otomobil olacak.

Son Güncelleme : 29 Nisan 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo