Huawei Otomotiv Uygulamaları İçin Dünyanın İlk 5G Modülünü Başlattı

Ototeknikveri     28 Nisan 2019 11:22

Çin teknoloji devi Huawei, otomotiv endüstrisinde dünyanın ilk 5G iletişim donanımı olduğunu iddia ettiği yeni teknolojisini başlattı.

Huawei Otomotiv Uygulamaları İçin Dünyanın İlk 5G Modülünü Başlattı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Geçen Pazartesi günü, şirket Ocak ayında piyasaya sürdüğü Balong 5000 5G çipi temel alan yeni MH5000 modülünü duyurdu. Reuters'in haberine göre, yeni modül Şangay Otomobil Fuarı'nda tanıtıldı ve gelecekteki araçlara çok faydalı olacağını kanıtladı.

 

Huawei'den yapılan açıklamada, “Gelecekteki akıllı otomobil taşımacılığı için önemli bir iletişim ürünü olan bu 5G otomobil modülü, otomotiv endüstrisinin 5G dönemine doğru ilerlemesini teşvik edecek” denildi. Şirket, yeni modülünü kullanarak yılın ikinci yarısında otomotiv sektörü için 5G ağ teknolojisini ticarileştirmeyi planlıyor.

 

5G'nin kullanımı, internete bağlı otomobiller için yeni kapılar açmayı vaat ediyor ve Huawei firması şimdiden FAW, Dongfeng ve Changan dahil olmak üzere bir dizi Çinli otomobil üreticisiyle, otomobilleri için yeni teknolojilerini test etmek üzere anlaşma imzaladı.

 

Washington Huawei'nin casusluk için 5G kullanabileceğini iddia etti

Çinli şirket son yıllarda otonom teknolojilere büyük yatırımlar yapıyor ve 2018'de OceanConnect IoT platformuyla donatılan DS 7 Crossback'i duyurdu. Bu platform internete bağlı arabalara, akıllı evlere ve akıllı şehirlere yönelik ve araç ile bulut arasında kesintisiz ve güvenli etkileşimler sağlıyor.

 

Ancak teknolojinin ABD pazarında tanıtılması, Beyaz Saray tarafından casusluk için kullanabileceği iddia edildiğinden sorunlu olabilir. Aslında, geçen Ocak ayında ABD Adalet Bakanlığı, şirketin tüm iddiaları reddetmesine rağmen, Huawei aleyhine 13 suç isnadında bulundu.

 

Her durumda, Huawei, otomotiv sektörüne damgasını vurmak isteyen ancak sınırlı otomotiv deneyimi olan tek teknoloji şirketi değil. Örneğin Nvidia, otonom araç teknolojilerine büyük yatırım yapıyor ve otonom sürüş yazılım ve donanımları üzerinde çalışıyor.

Son Güncelleme : 29 Nisan 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo