Kia İçin Öncelik SUV ve Sedan Araçlar

Ototeknikveri     28 Nisan 2019 11:22

Kardeş marka Hyundai, 4 yıldan daha uzun bir süre önce Santa Cruz pickup konseptini açıkladığından beri, Kia'da da benzer bir araç planladığına dair söylentiler vardı.

Kia İçin Öncelik SUV ve Sedan Araçlar
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Şimdi, bu söylentiler, Kia Kuzey Amerika Operasyon Direktörü Michael Cole tarafından bir açıklama ile desteklendi.

 

Yönetici, Kia'nın gelecekte gerçekten bir pickup çıkartacağını ancak şu an daha fazla SUV çıkartmak ve sedan çeşitlerini güçlendirmek gibi başka öncelikleri olduğunu söyledi.

 

MotorTrend tarafından bir Kia pickup görme olasılığı olup olmadığı sorulduğunda Cole "Evet, sanırım." diyerek sözlerine şöyle devam etti: “Daha zamanı var. Yeterli fırsat olduğunu düşünüyoruz. Şu anda ana segmentlerimize odaklandık ve daha güçlü bir SUV markası olmak istiyoruz. Sedan alanında gücümüzü tekrar doğrulamak istiyoruz ve bize en iyi fırsatı sunan alanlarda yapabileceğimizi düşündüğümüz şeyler var. Sonuçta, tüm bunları yerine getirebiliyorsak ve elimizdeki elektrifikasyon ve bununla ilgili diğer hususları düşünürsek, bir tür pickup gelecekteki Kia serisinin bir parçası olabilir mi? Olabilir, ama bunu gelecekte düşüneceğiz. Şimdilik bizim için asıl önemli olduğuna inandığımız şeye odaklanıyoruz: SUV'lar ve sedan arabalar.”

 

Kia'nın SUV araçların yanı sıra binek otomobilleri de bırakmıyor oluşu ilginç. ABD'de binek otomobillerinin çoğunu yüksek binişli araçlar lehine sonlandıracak olan Ford'un aksine, Kia dört kapılı modellerine son vermeyecek.

 

Bu arada, Hyundai, Santa Cruz ile ön izlemesi yapılan pickup modelini üretime geçirmeye kararlı görünüyor. Araç, Avrupa'da Nissan Navara ve iki kardeşi Renault Alaskan ve Mercedes-Benz X-Class ile, ayrıca Mitsubishi L200 ve benzerleriyle rekabet edecek. Kuzey Amerika'ya da gideceği düşünülüyor.

 

Rakiplerinin çoğunun aksine Hyundai pickup, monokok crossover platformu kullanacak. Bu, sürüşü daha konforlu hale getirecek, ancak arazi kabiliyetini de kısıtlayacak. Ancak, şık bir görünüm sunulursa müşteriler için bu sorun olmayacaktır.

Son Güncelleme : 29 Nisan 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo