Toyota Yaris’e Yeni Performans Versiyonu mu Katılacak?

Ototeknikveri     28 Nisan 2019 11:22

Gizemli bir Toyota Yaris prototipi Nürburgring’de daha önceki Supra prototiplerine benzer bir şekilde kamuflajlı olarak görüntülendi.

Toyota Yaris’e Yeni Performans Versiyonu mu Katılacak?
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Bu Yaris yüksek performanslı bir versiyon gibi görünüyor. Önde büyük bir ara soğutucu, ayrıca ikili egzozlar ve büyük, beş kollu alaşım jantlar dikkat çekiyor.

 

Prototip standart modelin kaportasına sahip olsa da, geçici farlar ve modifiye arka tamponla, TNGA mimarisine sahip olması beklenen yeni nesil olabilir. Yeniden tasarlanan Avrupa’ya özel Yaris’in gelecek yıl tanıtılması ve önceki nesilden daha büyük olması bekleniyor.

 

Toyota’nın yeni nesil süper minisi hakkında henüz çok az şey biliniyor. Mevcut modeli temel alan sınırlı versiyon Yaris GRMN süperşarjlı 1.8 litre dört dilindirli 209 hp (156 kW / 212 PS) motor kullanıyor. Motora altı vitesli manuel şanzıman, önden çekişli sürüş sistemi ve sınırlı kaymalı diferansiyel eşlik ediyor. Bu donanımla hatchback 6.4 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza çıkabiliyor. Azami hız ise elektronik olarak 230 km/s ile sınırlı.

 

Güçlü motorun yanı sıra Yaris GRMN güçlendirilmiş şasi ve Sachs Performance şok emicilerle spor süspansiyona sahip. Bunlarla birlikte araçta ADVICS özel dört pistonlu kaliperlere sahip yükseltilmiş fren sistemi bulunuyor. Kabindeyse Ultrasuede spor ön koltuklar ve daha küçük çaplı GT86 direksiyon simidi, ayrıca alüminyum detaylar ve alaşım pedallar var.

Son Güncelleme : 29 Nisan 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo