Ford Emisyon Sertifikasyon Süreciyle İlgili Soruşturma Altında

Ototeknikveri     29 Nisan 2019 10:06

Volkswagen'in dizel skandalının yankıları sektörde hala devam ederken, en son hedef Ford.

Ford Emisyon Sertifikasyon Süreciyle İlgili Soruşturma Altında
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Ford'dan yapılan açıklamada, “ABD emisyon sertifikasyon sürecini içeren potansiyel bir endişenin farkındayız.” denildi.

 

Şirket, konunun “analitik modelleme ve stop etme testi gibi yol yükü tahminleri” ile ilgili olduğunu söyledi, ancak emisyon hile cihazlarının kullanılmasını içermediğini belirtti. Ford yetkilileri, konuyu Şubat ayında Çevre Koruma Ajansı'na ve Kaliforniya Hava Kaynakları Kurulu'na gönüllü olarak bildirdiklerini söyledi. Olay, Adalet Bakanlığı'nın bir cezai soruşturma başlatmasına neden oldu.


Ford, “tüm devlet kurumlarıyla tam işbirliği içinde olduklarını" söylese de soruşturma halen erken aşamada. Sonuç olarak, otomobil üreticisi sonucun ne olacağını bilmiyor ve olumsuz yönde etkilenmeyeceğini garanti edemiyor.

 

Otomobil üreticisi açıklamasında da belirttiği gibi, “ürünlerdeki, algılanan çevresel etkilerden veya iddia edilen başka kusurlardan kaynaklanan olağandışı veya önemli davalar, kamu soruşturmaları ve imaj kaybı” yaşayabilir. Ford en kötüsüne hazırlanıyor gibi görünüyor.

 

Konuyla ilgili çok az şey biliniyor, ancak emisyon soruşturmaları dizel skandalı sonrasında düzenli bir şekilde yapılır hale geldi. 2017 yılında Fiat Chrysler'in 3.0 litrelik EcoDiesel V6 motoru da dava konusu olmuştu. Bu dava, bu yılın başlarında, FCA'nın ABD'de hükümetin bir “yasa dışı emisyon hile aracı” içerdiğini iddia ettiği 100.000'den fazla aracı geri çağırmayı ve onarmayı kabul etmesiyle çözüldü. Bu sorun şirkete 800 milyon dolara mal olacak.

Son Güncelleme : 30 Nisan 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo