Renault ve Nissan'dan Ortak Şirket

Ototeknikveri     29 Nisan 2019 10:06

Fransız otomotiv devi Renault'nun Japonya merkezli Nissan'a ortak bir şirket kurmayı teklif edeceği öne sürüldü. Söz konusu şirketin merkezinin her iki ülke dışında olması düşünülürken bu konuda Singapur'un öne çıktığı belirtildi.

Renault ve Nissan'dan Ortak Şirket
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Fransa merkezli otomotiv üreticisi Renault'nun, Japonya merkezli Nissan'a iki şirketin eşit sayıda direktörünün bulunacağı bir ortak şirket oluşturmayı önereceği öne sürüldü.

 

Nikkei'de yer alan habere göre, oluşturulacak şirketin merkezinin Fransa ve Japonya dışında bir ülkede olacağı ve olası ülkeler arasında Singapur'un öne çıktığı belirtildi.

 

Söz konusu öneri, Nissan'ın Renault'nun birleşme önerisini geri çevirmesinin ardından yapıldı. Nissan'ın birleşmeyi geri çevirmesindeki ana nedenin, birleşmenin ardından oluşacak eşitsizliğin kalıcı olma endişesi olduğu açıklanmıştı. Halen, Renault'nun şu an Nissan'da yüzde 43,3 hissesi, Nissan'ın da Renault'da yüzde 15 hissesi bulunuyor.

 

İki şirket, Renault, Nissan ve Mitsubishi Alliance CEO'su Carlos Ghosn'un 2018'de tutuklanmasının ardından ittifaklarını güçlendirmeyi hedefliyor.

Son Güncelleme : 30 Nisan 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo