Jaguar'dan Yeni Uygulama: Veri Paylaş, Kripto Para Al

Ototeknikveri     29 Nisan 2019 10:07

Otomobil devi Jaguar, müşterilerinin verilerini paylaşması karşılığında IOTA kazanmalarını sağlayacak bir sistem kurmaya çalışıyor.

Jaguar'dan Yeni Uygulama: Veri Paylaş, Kripto Para Al
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Jaguar Land Rover, veri paylaşımıyla ilgili altcoinlerden IOTA ile ortaklık için masaya oturdu. Otomobil devi, müşterilerinin verilerini paylaşması karşılığında IOTA kazanmalarını sağlayacak bir sistem kurmaya çalışıyor. IOTA 27 dolardan işlem görürken dünyanın en değerli 17. coini durumunda. Bu haberin duyulmasının ardından altcoinin fiyatı %17 değer kazandı.

 

IOTA kriptosunun temel hedefi herhangi bir işlem ücreti talep etmeden veri aktarma işlemini yapmak. IOTA’yı geliştiren vakıf tarafından da onaylanan bu işbirliği sonrası JLR kullanıcıları araçlarını kullandıkları yerler ve bu yerlerin yol durumunu paylaşmaları halinde IOTA sahibi olabilecek.

 

Toplanan veriler trafik güvenliği için kullanılacak

Firma yaptığı açıklamada, araçları kullanan kişilerin programa katılıp veri paylaşması durumunda ödül kazanacaklarını duyurdu. Projenin temel hedefi ise sıfır kaza ve sıfır tıkanıklık. Firmanın hedefinde ise F-PACE ve Range Rover Velar gibi modeller yer alıyor.

 

Projenin ne zaman başlayacağı noktasında net bilgi olmasa da firma bu proje ile rakiplerinin önüne geçmeye çalışıyor. IOTA Vakfı ise blok zinciri teknolojisinin verimsizliklerini büyük ölçüde çözdüklerini belirtti. IOTA daha öncede Bosch gibi büyük firmalarla yine bu alanda ortaklık yapmıştı.

 

Kia ve Hyundai gibi şirketlerde benzer uygulamalar geliştireceklerinin sinyallerini vermişti. Otomotiv sektörü ile kripto sektörü arasındaki ilişkinin giderek güçlenmesi bekleniyor.

Son Güncelleme : 30 Nisan 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo