2020 Opel Corsa’nın Son Testleri

Ototeknikveri     30 Nisan 2019 06:47

Opel 2020 Corsa’ya son dokunuşları yapıyor. Yeni model bu sonbaharda tanıtılacak.

2020 Opel Corsa’nın Son Testleri
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Mühendisler Ocak ayından bu yana prototipleri test ediyorlar. Opel bu testlerin oldukça yoğun geçtiğini ve buz tutmuş göller ya da karla kaplı yollar gibi yerlerde, çok düşük ısılarda gerçekleştiğini belirtiyor.

 

Opel’in şasi geliştirme ekibi stabilite, çekiş ve fren sistemlerinin ince ayarlarını yapıyor. Bunun Kuzey Kutup Dairesi’nde gerçekleştirilmesi karlı ve buzlu ortamlar sayesinde otomobilin bu özelliklerini test etmek için uygun koşulları sağlıyor.

 

Uzun kutup geceleri Corsa’nın yeni Adaptif IntelliLux LED farlarının test edilmesine de olanak veriyor. Astra ve Insignia’da bulunanlara benzeyen bu farlar optimum görüş sağlarken, karşıdan gelen araçların sürücülerinin gözünü de kamaştırmıyor.

 

Soğuk hava testleri önemli ancak bunlar geliştirme sürecindeki tek testler değil. Üretim öncesi modeller, Dudenhofen Test Merkezi’nde otomobilin yol tutuşu, konfor ve başka yönlerinin incelendiği özel pistlerde test ediliyor. Bazı testler ise, optimum hassasiyet ve iyi geribildirim sunduğu belirtilen, hıza duyarlı sürüş sisteminin ince ayarlarının yapılması için uygulanıyor.

 

Testlerde konfor ve yol tutuşuna özellikle önem veriliyor. Opel otomobilin amortisörlerinin yol yüzeyindeki en ufak değişikliklere dahi anında tepki verecek şekilde tasarlandığını belirtiyor. Opel’in geliştirme baş mühendisi Thomas Wanke, her bir Opel otomobilin tüm yüzeylerde ve tüm hızlarda tutarlı ve hassas bir biniş deneyimi sunmasını istediklerini söylüyor.

 

Yeni model ayrıca kapsamlı elektromanyetik yeterlilik testlerinden de geçirildi. Bu testlerde Corsa’nın multimedya sisteminden güvenlik özelliklerine çok çeşitli fonksiyonlarının elektromanyetik emisyonlardan etkilenmediğinden emin olundu.

 

Opel yeni modelin selefinden %10 daha hafif olacağını ve elektrikli güç aktarma organıyla geleceğini açıkladı. Ağırlığın azalması yakıt tüketimini düşürürken sürüş keyfini ve dinamizmi de artırıyor.

 

Son Güncelleme : 30 Nisan 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo