Elektrikli Otomobil Şarj İstasyonlarına Park Eden Benzinli Otomobillere Ceza

Ototeknikveri     30 Nisan 2019 11:21

ABD’nin Colorado eyaletinde çıkartılan yeni bir yasa, içten yanmalı motorlu otomobillerin elektrikli otomobiller için tasarlanmış şarj istasyonlarına park etmesini engellemeyi amaçlıyor.

Elektrikli Otomobil Şarj İstasyonlarına Park Eden Benzinli Otomobillere Ceza
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

18 Nisan’da kabul edilen yasa, şarj istasyonlarına park edilen benzinli araçlara 150 dolar ceza verilmesini içeriyor. Pilli elektrikli otomobiller de şarj işlemi yapmadıkları halde bu alanlarda park ederse yine cezayla karşı karşıya kalabilecek.

 

Elektrikli otomobil 30 dakikadan uzun süredir şarja bağlı değilse park alanını terk etmesi gerekecek. Havalimanlarında, özel işyeri otoparklarında ya da 23.00 – 05.00 saatleri arasında elektrikli otomobiller için bu sınırlama olmayacak.

 

Bu yasayla birlikte otomobillerini günler boyunca ücretsiz şekilde şarj istasyonlarında park halinde bırakan elektrikli otomobil sahipleri cezalandırılabilecek.

 

Benzinli otomobillerin şarj istasyonlarına park etmesi geçen yıl Colorado’da pickup kamyonetlerin bazı Tesla Supercharging istasyonlarını doldurarak şarj işlemini engellemesiyle gündeme geldi. Kaliforniya, Florida, Oregon, Illinois, Washington ve Massachusetts gibi eyaletler de benzer yasalar çıkartmayı planlıyor.

Son Güncelleme : 01 Mayıs 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo