Tesla'nın Autopilot'u Davalık Oldu

Ototeknikveri     02 Mayıs 2019 11:04

Geçtiğimiz yılın Mart ayında Tesla Model X sahibi olan Apple mühendisi Walter Huang, Autopilot devredeyken meydana gelen bir kaza sonucunda hayatını kaybetmişti. Huang’ın ailesi Tesla ve Kaliforniya eyaletine dava açtı.

Tesla'nın Autopilot'u Davalık Oldu
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Apple mühendisi Walter Huang, Tesla Model X ile yolda giderken Autopilot sürüş asistanını devreye sokmuş, Kaliforniya eyaletinde 101 nolu otobanda bir bariyere çarpan otomobilin pili alev almış, Huang'ın hayatını kaybetmesine neden olmuştu. 23 Mart 2018'de Kaliforniya Mountainview'da gerçekleşen kazayla ilgili Huang'In ailesi Tesla'ya dava açtı.

 

Ortaya çıkan dava raporuna göre, Tesla Model X’in kusurlu olduğu iddia edildi. Aynı zamanda emniyet bariyerlerinde gerekli güvenlik tedbirleri olmadığı için devletin de bu ölümde suçu olduğu söylendi.

Tesla CEO’su Elon Musk da kazayla ilgili bir blog yazısı yayınladı. Sürücünün, sürüş sırasında birkaç görsel ve sesli uyarı aldığını ancak bu uyarılara rağmen direksiyona dokunmadığını söyledi. Ayrıca, Autopilot’un esasen dünyayı hem araç yolcuları hem yayalar hem de bisikletliler için daha güvenli hale getirdiğini belirtti. Kazanın sebebinin Tesla tarafından da araştırıldığını vurguladı.

 

Huang’ın aile üyeleri ise basına bir açıklama yaptı. Walter Huang’ın aracının geçen yıl da Autopilot modundayken bariyerlere doğru yöneldiği ve Huang’ın bu durumu Tesla bayisine bildirdiğini söylendi.

 

Kaza raporunda otomobilin çarpışmadan saniyeler önce 100 km/s hızda seyrederken 115 km/s hıza çıktığı bilgisi yer alıyor.

Son Güncelleme : 03 Mayıs 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo