Tesla: Pillerde Kullanılan Minerallerde Kıtlık Yaşanacak

Ototeknikveri     03 Mayıs 2019 10:14

Tesla dünya genelinde elektrikli otomobil pillerinde kullanılan minerallerde kıtlık yaşanmasını beklediğini söyledi.

Tesla: Pillerde Kullanılan Minerallerde Kıtlık Yaşanacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Sektörel bir konferansta konuşan Tesla’nın pil metallerinden sorumlu global tedarik yöneticisi Sarah Maryssael, madenciler, yetkililer ve yasa yapıcılara elektrikli otomobillerde kullanılan minerallerde kıtlık yaşanmasını beklediklerini aktardı. Maryssael uzun vadede sektörde tedarik sıkıntıları olacağını belirtti.

 

Elektrikli otomobil pillerinde kullanılan önemli mineraller arasında bakır, nikel, lityum ve benzerleri bulunuyor. Maryssael özellikle hangi minerallerin eksikliğinin yaşanacağını belirtmedi.

 

Reuters, bakır endüstrisinin uzun süredir yatırım eksikliği nedeniyle geri kaldığını, şu anda bakır üretimini artırmak üzere yeni madenler açılması içn çalışıldığını aktardı. Dünyanın en büyük bakır üreticisi Freeport-McMoRan şu anda ABD ve Endonezya’da operasyonlarını genişletiyor.

 

Alphabet’in Nest ya da Amazon’un Alexa kişisel asistanı gibi akıllı ev sistemlerinin 2030’a kadar 1.5 milyon ton civarında bakır tüketmesi bekleniyor. Bu da elektrikli otomobil pillerinde kullanılacak bakır miktarını kısıtlayacak.

 

Maryssael’e göre, Tesla gelecekteki pillerinde daha çok nikel kullanmaya, kobalt kullanımını ise azaltmaya odaklanacak. Kobalt en çok Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nde çocuk işçilerin kullanıldığı kötü koşullardaki madenlerden geliyor.

 

Tesla’nın global tedarik yöneticisi, aynı zamanda firmasının Avustralya ve ABD’deki madenlerle büyük bir işbirliği potansiyeli gördüğünü belirtti.

Son Güncelleme : 04 Mayıs 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo