Mercedes-Benz Icon E Konsepti Klasik W115’i Günümüze Taşıyor

Ototeknikveri     03 Mayıs 2019 10:14

Mercedes-Benz “W115” sedan otomobil üreticisinin en ikonik modellerinden birisi ve şimdi otomobil tasarımcısı David Obendorfer sayesinde günümüze uygun, modern bir konsept olarak yeniden yorumlandı.

Mercedes-Benz Icon E Konsepti Klasik W115’i Günümüze Taşıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Obendorfer’in konsepti Icon E adını taşıyor ve mevcut E-Serisi’ni temel alıyor. Temel bazı özellikler benzer olsa da, otomobilin iç mekanı ve dış tasarımı tüm diğer Mercedes’lerden farklı.

 

Icon E’yi tasarlarken, W115’in bazı en belirgin özellikleri modern dünyaya taşındı. Örneğin, büyük krom ön panjur ve W115’e benzer şekilde yukarıya yönelen farlar bunlar arasında. Farlar orijinaline kıyasla daha köşeli ve agresif. Ayrıca otomobil gövdeyle aynı renkte jantlar ve krom detaylarla geliyor.

Mercedes-Benz W115/W115 modelleri 1968 – 1976 yılları arasında üretilmişti.

 

Aracın arkası da yine W115’e oldukça benzer görünüyor ancak bazı değişikliklerle 21. yüzyıla uyarlanmış. Icon E konsepti mevcut E-Serisi’nden ya da diğer modern Mercedes araçlardan farklı olabilir ancak W115’in ikonik tasarımını oldukça güncel bir yorumla sunuyor.

 

İç mekanda E-Serisi ile aynı ikili ekranlar dijital gösterge paneli ve multimedya sistemi için kullanılmış. Kabin düzeninde bazı değişiklikler yapılarak sadeleştirilmiş ve retro görünümlü bir direksiyona yer verilmiş.

 

Icon E tasarımını gerçeğe dönüştürmek için, bir karoser ustasına böyle bir arabayı sipariş edecek oldukça cesur ve zengin birisi gerekiyor. Yine de geçmişten bir ikonun günümüzde nasıl görünebileceğini gösteren konsept hoş ve başarılı.

Son Güncelleme : 04 Mayıs 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo