Toyota Japonya’da Nürburgring’in Mini Kopyasını İnşa Etti

Ototeknikveri     03 Mayıs 2019 10:14

Nürburgring dünyanın en ünlü pistlerinden birisi ve pek çok yeni model buradaki testlerde kendini kanıtlıyor. Toyota Japonya’da Nordschliefe’nin minyatür bir versiyonunu inşa etti.

Toyota Japonya’da Nürburgring’in Mini Kopyasını İnşa Etti
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Dağlık Shimoyama bölgesinde, firmanın yeni Ar-Ge merkezi bünyesinde inşa edilen pist 5.3 km uzunluğunda ve 75 metre yükseklik değişimi var.

 

25.7 km’lik Nordschliefe kadar uzun olmasa da, Toyota bolca kavis ve virajla Avrupa yollarına benzer koşullar oluşturduklarını belirtiyor. Firma bu sayede mühendislerin araçları Avrupalı müşterilerinin beklentilerine göre ve daha iyi sürüş keyfi sunacak dinamik özelliklerle geliştirebileceğini söylüyor.

Nordschliefe benzeri pist 650 hektar arazi üzerine kurulu dev test merkezinin bileşenlerinden sadece birisi. Teknik merkezde geliştirme tesisleri, yüksek hız test pisti ve diğer özel alanlar yer alacak.

 

Merkezin inşaatı hala devam ediyor ve 2024 yılının Mart ayında tamamlanması bekleniyor. Açıldığında merkezde yaklaşık 3300 kişi araç geliştirme, test ve değerlendirme alanlarında çalışacak.

 

Toyota başkanı Akio Toyoda açıklamasında yeni tesiste insanların yüzlerinde gülümseme bırakan ve sürüş keyfi veren yeni araçlarını en ince ayrıntısına kadar titizlikle geliştireceklerini belirtti.

Son Güncelleme : 04 Mayıs 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo