Audi Yakıt Hücreli Otomobillerden Vazgeçmedi

Ototeknikveri     05 Mayıs 2019 11:56

Audi elektrikli otomobilleri benimsedi ve ABD’de e-tron crossover modelini çıkartmaya hazırlanıyor. Bunu yakında e-tron Sportback ve e-tron GT takip edecek.

Audi Yakıt Hücreli Otomobillerden Vazgeçmedi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Elektrifikasyona odaklanmasına rağmen, firma henüz hidrojen yakıt hücresi teknolojisinden de vazgeçmiş değil. Audi yakıt hücreli konseptini tanıtalı bir kaç yıl oldu ve altıncı nesil yakıt hücresine sahip yeni bir prototip gelecek yıl çıkacak.

 

Firmanın hidrojene yeniden odaklanması, elektrikli otomobil pillerinin üretimi için gerekli ham maddelerin tedariğinde sıkıntı yaşanacağı endişelerinden kaynaklanıyor. Bu konuda şimdiden aksaklıklar çıkmaya başladı ve elektrikli otomobil sayısı arttıkça gerekli ham maddelere ulaşımın daha da zor olacağı düşünülüyor.

 

Bu ve bunun gibi sorunlarla başa çıkmak için, Audi Volkswagen Grubu içinde hidrojen teknolojisinin lideri olacak. Audi yönetim kurulu başkanı Bram Schot “Hidrojen yakıt hücrelerine daha fazla öncelik vereceğiz, daha fazla para, insan gücü ve güvence sağlayacağız.” sözleriyle yeni süreci açıkladı.

 

Bu çabanın bir parçası olarak, Audi yakıt hücreli bir aracı sınırlı sayıda da olsa üretime sokabilir. Şu anda hakkında az şey bilinse de böyle bir modelin Almanya’daki Neckarsulm fabrikasında üretilebileceği ve müşterilere özel bir leasing programıyla sunulabileceği düşünülüyor.

 

Daha sonra başka yakıt hücreli modeller de olabilir. Schot, daha yüksek sayılarda üretimin 2020’li yılların ortalarında başlayacağını belirtti. Bu çok yakın bir gelecek değil ancak söz konusu tarihe kadar hidrojen dolum istasyonları da yaygınlaşabilir.

Son Güncelleme : 06 Mayıs 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo