Yeni Porsche Taycan’dan Sürpriz Detaylar

Ototeknikveri     06 Mayıs 2019 10:49

Yeni Porsche Taycan prototipi bu kez çok detaylı ve net şekilde görüntülendi. Son fotoğraflarda kamuflajsız otomobilin üretim versiyonu lambaları, yeni tampon ve daha pek çok özelliği görülebiliyor.

Yeni Porsche Taycan’dan Sürpriz Detaylar
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Geçen ay Porsche Taycan elektrikli sedan modelinin tasarım çizimlerini yayımlamıştı ve görebildiğimiz kadarıyla 2015 yılından Mission E konseptiyle benzerlikler vardı. Firma daha sonra kamuflajlı bir Taycan otomobilin resmi fotoğraflarını yayınladı. Şimdiyse elimizde kamuflajsız bir prototipten net fotoğraflar var.

 

Bu fotoğraflarda özellikle farlar ve arka lambalar açıkça görülüyor. Lambaların etrafında şeklini gizlemek için bazı çıkartmalar olsa da bunların son şeklini aldıkları belli oluyor.

 

Mission E çalışmasıyla olan benzerlikler çarpıcı. Farlar gömme tarzda yapılmış ve benzer bir imzaya sahip. Öte yandan, konseptin aksine şeffaf kapaklara yer verilmiş. Arka lambalar da yine konsepti hatırlatıyor, ayrıca yeni 911 modelinin de havası var.

 

Lambaların yanı sıra casus fotoğraflar ön ve arka tamponların, arka yandaki küçük pencerelerin ve arka çamurlukların son şeklini de gösteriyor. Beklendiği gibi tamponlar önde splitter, arkada ise büyük bir difüzör sayesinde oldukça agresif görünüyor. Ayrıca Porsche nihayet arkadaki sahte egzoz çıkışlarını kaldırmış.

 

Otomobilin ne kadar kaslı göründüğüne bakarak ve Porsche karbon seramik frenler kullandığını göz önüne alarak, bu prototipin en üst donanım seviyesi “Turbo” modeli olduğunu düşünebiliriz. Porsche Taycan’ı Eylül ayında sedan versiyonuyla çıkartacak ve teslimatlara yıl sonundan önce başlayacak. Müşteriler şimdiden sipariş verebiliyor. Yüksek binişli Cross Turismo modeli de 2020’de gelecek.

 

Taycan 3.5 saniyeden kısa sürede sıfırdan 100 km/s hıza çıkabiliyor (Turbo modelinde), sürüş mesafesiyse 500 km. Ayrıca 800 volt teknolojisi sayesinde sadece 4 dakikalık şarjla 100 km sürüş mesafesi elde edilebiliyor.

Son Güncelleme : 06 Mayıs 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo