Bu Tesla Model S Sürücüsü Aracıyla Sulara Dalmaktan Korkmadı

Ototeknikveri     06 Mayıs 2019 11:41

Tesla kurucusu Elon Musk henüz su üzerinde yürümediyse de, bazı “müritleri” bunu yapabileceğine inanıyor.

Bu Tesla Model S Sürücüsü Aracıyla Sulara Dalmaktan Korkmadı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Aslında bazı Tesla otomobiller suyun üzerinde yürüyebiliyor diyebiliriz. Bunun son örneği derin sudan görünürde herhangi bir hasar olmadan çıkmayı başardı.

 

Teksas’tan bir Tesla Model S sel suyunu alt etmeyi başardı. Twitter’da yayınlanan görüntülerde Richard Richter adlı araç sahibinin kırmızı Tesla’sı oldukça derin sel suyundan geçerken görülüyor. Sokaktaki diğer otomobillerin suya giremeyerek kenarda bekledikleri gözlerden kaçmıyor.

 

Model S sürücüsü ustalıkla ve güvenli bir şekilde sudan geçmeyi başarırken, bunda elektrikli otomobilde bir ön panjurun bulunmaması da etkili oldu. Motor ve pil paketi gibi önemli kısımlar iyi yalıtılmış ve su geçirmiyor.

 

Aslında bu araç, böyle bir olayda yer alan ilk Tesla değil. 2016’da siyah bir Model S Kazakistan’ın Almatı kentinde sel basmış bir tünelden başarıyla geçmişti. Olayın ardından Elon Musk Twitter’da bunu başka sürücülere önermediklerini ancak Model S’in kısa süreliğine bir bota dönüşerek yüzebilmesinden memnuniyet duyduğunu esprili bir dille yazmıştı. Sosyal medyayı çok aktif kullanmasıyla bilinen Musk, yaşanan son olayı ise henüz Twitter’a yansıtmadı.

 

Oldukça etkileyici görünse de, biz de Tesla sahiplerine bu kadar derin sulara girmemelerini tavsiye ediyoruz. Su her yere girebilen inatçı bir madde ve otomobillerde ıslandığında arızalanabilecek hatta tehlike yaratabilecek pek çok hassas bileşen bulunuyor. Hatta araçta ıslanmayla oluşacak bir kısa devre yangın bile çıkartabilir.

Son Güncelleme : 07 Mayıs 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo