Polestar İngiltere’de Elektrikli Otomobil Ar-Ge Merkezi Açtı

Ototeknikveri     08 Mayıs 2019 08:47

Polestar İngiltere’nin Coventry kentinde yenib ir Ar-Ge merkezi açtı. Merkezde geleceğin elektrikli otomobil teknolojileri geliştirilecek.

Polestar İngiltere’de Elektrikli Otomobil Ar-Ge Merkezi Açtı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Polestar’ın yeni tesisinde ilk etapta 60 mühendis çalışacak. Yeni mühendisler zaten tanıtılan Polestar 2’nin de ötesinde elektrikli performans otomobillerine odaklanmak isteyen firmaya yeni yetenekler kazandıracak.

 

Polestar CEO’su Thomas Ingenlath tesisle ilgili şunları söyledi: “İngiltere’nin otomotiv mühendisliği yeteneğine yatırım yapmak bizim yeteneklerimizi de güçlendirecek. Bu harika mühendislerin tutkusu ve adanmışlığı Polestar’ın ruhuna uyuyor ve gerçekten çok iyi otomobiller yapmamızı sağlayacak.”

 

Jaguar Land Rover’ın merkezi, Geely’nin tasarım stüdyosu ve Londra’nın plug-in hibrit taksilerini üreten London EV Company de yine Coventry’de bulunuyor.

 

Markanın ilk tam elektrikli modeli Polestar 2, Tesla Model 3 ile doğrudan rekabete girecek. Yeni model 2020 yılında Çin’de başlayacak. Polestar 2, Çin, ABD, Kanada, Belçika, Almanya, Hollanda, Norveç, İsveç ve İngiltere gibi global piyasalarda satışa sunulacak.

 

Polestar 2’den önceyse yüksek performanslı iki kapılı coupe Polestar 1 çıkacak. Bu yıl içinde gelecek model 592 hp plug-in hibrit sistem, karbon fiber gövde ve 150 km menzile sahip olacak.

Son Güncelleme : 08 Mayıs 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo