Google Güncellenen Android Auto’yu Tanıttı

Ototeknikveri     09 Mayıs 2019 11:28

Google I/O geliştirici konferansında yeni ürünlerini ve güncellenen teknolojilerini tanıttı.

Google Güncellenen Android Auto’yu Tanıttı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Google’ın yeni nesil Asistan’ı, kullanıcılara akıllı telefonlarını eller serbest kullanabilmelerine olanak verecek yeni bir sürüş moduna sahip.

 

Bu yaz çıkacak Asistan’ın yeni sürüş modu otomobilin Bluetooth sistemine bağlandığında otomatik olarak harekete geçecek. Sürücü alternatif olarak sürüş modunu “Hey Google, haydi sürelim.” komutuyla da açabilecek.

 

Sistem açıldığında kullanıcılar navigasyon, mesajlaşma, çağrı ve medya gibi aktivitelerin görüntülendiği bir panelle karşılaşacak. Seçimler her kullanıcıya göre kişiselleştirilebilecek ve kullanıcının rutinine ya da takvimindeki randevulara göre navigasyon önerileri sunulacak. Örnek olarak, eğer bir akşam yemeği rezervasyonunuz varsa Asistan sizi restoranın adresine götürecek.

Sürüş modu ayrıca sık kullanılan kişilerinizi, son navigasyon aramalarınızı ve medya önerilerini görüntüleyecek. Kullanıcılar başka bir cihazda dinledikleri ve yarım kalan podcast’leri otomobillerinden devam ettirebilecek.

 

Sürüş modunun yanı sıra Google otomobile uzaktan erişim özelliklerini de güncelledi. Kullanıcılar artık sadece konuşarak pek çok komut verebilecek.

Örneğin, “Hey Google, klimayı aç ve 22 dereceye ayarla.” gibi komutlar verilebilecek.

 

Geliştirilen sistem Hyundai’nin Blue Link ve Mercedes me connect teknolojilerini kullanan mevcut otomobillerde de çalışacak.

 

Öte yandan, Google bu yaz çıkacak Android Auto’nun güncellenen versiyonunu da tanıttı. Sistem artık yeni bir arayüze sahip ve basitleştirilen kontroller sayesinde bir bakışta çok daha fazla bilgiye erişilebiliyor.

Güncellemeler arasında kullanıcıların uygulamalara erişebileceği ve aynı ekranda adım adım yol tarifini görebileceği yeni bir navigasyon araç çubuğu da bulunuyor. Ayrıca son çağrıları, mesajları ve uyarıları gösteren bir bildirim merkezi de yenilikler arasında.

 

Diğer güncellemeler arasında daha kolay okunabilir ve göz yormayan yenilenen tasarım da bulunuyor. Android Auto ayrıca daha büyük ekranlı multimedya sistemlerinde daha iyi çalışacak şekilde ayarlanmış ve bir bakışta çok daha fazla, kontrol, ayar ve bilgiye ulaşmak mümkün olabiliyor.

Son Güncelleme : 09 Mayıs 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo