Toyota ve Panasonic Güçlerini Birleştirdi

Ototeknikveri     09 Mayıs 2019 11:29

Daha önce elektrikli otomobil pilleri için iş birliği yapan Toyota ve Panasonic, şimdi de evler ve şehirler için internet tabanlı hizmetler geliştirmek amacıyla yeni bir ortak girişim kuruyor.

Toyota ve Panasonic Güçlerini Birleştirdi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yakın gelecekte buzdolabı, kahve makinesi, klima, kombi, toplu taşıma araçları ve elbette otomobillerin sürekli internete bağlı olduğunu göreceğiz, hatta bunların bir kısmı şimdiden gerçekleşiyor. Çamaşır makinesi üzerinden online deterjan siparişi verebildiğiniz, otomobilinizi sürerken sesli komutla yine online otel rezervasyonu yapabildiğiniz bir dünya çok yakında. Panasonic ve Toyota da bu yeni dünyada yerini almak için yeni bir ortak girişim kurdu.

 

Panasonic Group ve Toyota ortak girişimde eşit hisseye sahip olacak. Panasonic ise Panasonic Homes, Panasonic Engineering ve Matsumura-gumi’deki hisselerini yeni şirkete devredecek.

 

Toyota Başkanı Akio Toyoda, yeni girişim için şunları söyledi: “Bundan böyle enformasyon insanların günlük yaşamlarını destekleyen tüm nesneleri ve hizmetleri birbirine bağlayacak. Otomobiller de buna dahil olacak. Bu teknolojilerle birlikte oluşan bağlantılı şehir kavramı da giderek önem kazanacak. Bunu gerçekleştirmek için bir iş birliği ruhu ve yeni ittifaklara gerek var. Yaratmak istedimiz gelecek için ortak hedefleri paylaşacağız.”

 

“Yeni ve daha iyi bir tür yaşam tarzı kuruluyor ve bu zorlu hedef için çalışmaktan memnuniyet duyuyorum. Toyota ve Panasonic’in güçleri birleştiğinde, Panasonic’in ev aletleri, pil teknolojileri ve IoT (internet of things / nesnelerin interneti) alanlarındaki tecrübeleri rekabet gücümüzü artıracak.”

 

Japon otomobil üreticisi, otomobil üretimi ve satışının yanı sıra ulaşım ve ev içi enerji hizmetleri gibi yeni alanlara da girerek güncelliğini korumayı ve gelirlerini artırmayı hedefliyor.

Son Güncelleme : 10 Mayıs 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo