Audi'den çevre dostu e-tron SUV

Ototeknikveri     09 Mayıs 2019 11:30

Audi e-tron SUV’nin iç mekanında tamamen vegan malzemelere yer vererek daha da çevre dostu hale getirmeyi düşünüyor.

Audi'den çevre dostu e-tron SUV
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Audi e-tron ürün yöneticisi Matt Mostafaei, karbon ayak izini düşürmek isteyen müşterilerden otomobilin koltuklarında ve iç mekandaki diğer kısımlarda vegan ve çevre dostu malzemeler kullanılması yönünde talep geldiğini söyledi.

 

Mostafaei, “Hatırlarsanız e-tron GT’de tamamen geri dönüştürülmüş ve vegan malzemelerden oluşan bir iç mekan sunmuştuk. Bunun için kullanılmış balık ağları ve benzeri malzemelerden faydalanmıştık. Bu da sürdürülebilirliğe bakış açımızı ve böyle bir şeyin gayet mümkün olduğunu yansıtıyor.” dedi.

 

Son yıllarda pek çok otomobil üreticisi deri hakimiyetindeki iç mekanlara alternatifler üretmeye başladı. Bugünlerde bilinçli ve duyarlı müşteriler otomobil satın alırken deri haricinde pek çok alternatife sahip. Tesla ve Mercedes-Benz gibi markalar sentetik deri kullanıyor. Mercedes’in “Artico” adı verilen sentetik derisi gerçek deriye benzer bir kokuya sahip.

 

E-tron SUV’nin teslimatları Avrupa ve ABD’de yeni başladı. Audi ilk etapta 55.830 adet otomobil üretmeyi planlamıştı ancak bu rakam 45.242 adete düşürüldü.

Son Güncelleme : 10 Mayıs 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo