Yerli Otomobilde Takvim Belli!

Ototeknikveri     12 Mayıs 2019 10:39

TOGG CEO'su Gürcan Karakaş yerli otomobilin müjdesini verdi, çıkış tarihini açıkladı. Karakaş, projede tüm planların sorunsuz işlediğini belirtti.

Yerli Otomobilde Takvim Belli!
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) Üst  Yöneticisi (CEO) Gürcan Karakaş, Türkiye'nin otomobili projesinde kısa vadeli  düşünülmediğini ve bugünden 15 sene sonrayı dahi öngörerek çalıştıldığını  belirterek,  "'Türkiye'nin otomobili'nde 2022 yılında piyasaya çıkana kadar, her  hafta, her ay ne yapacağımız programlandı. Planı tıkır tıkır işletiyoruz." dedi. 

 

Karakaş, Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB)  tarafından sektörde katma değerli ürün ve teknolojileri geliştirmek amacıyla  Sabancı Üniversitesinde gerçekleştirilen "Otomotivin Geleceği Tasarım  Yarışması"nın ödül töreninde "Türkiye’nin Otomobili Projesi ve Otomotiv  Ekosisteminin Dönüşümü" başlıklı bir sunum yaptı.

 

Sunumunda "Türkiye'nin otomobili" olarak adlandırılan yerli  otomobilde, gelinen sürece değinen Karakaş, "Küresel ortamda rekabet eden, yeni  nesil doğuştan elektrikli, otonom sürüş seviyesi 3’e hazır, bağlantılı ve  internete uyumluluk olarak doğuştan itibaren planlı, akıllı bir cihaz olacak."  dedi.

 

TOGG olarak şarj altyapısından nesnelerin bağlantısına, yeni  startup’lardan yeni yan sanayilere kadar geniş bir mobilite ekosistemi  oluşturacaklarını dile getiren Karakaş, "Türkiye’nin teknoloji konusunda sinerji  yaratacak şirketleri bünyemizde. Büyüyen segmente yatırım yapacağız. 2022 yılında  C segmentte elektrikli SUV araçla pazara giriyoruz. İki üç yıldan sonra AB  merkezli ihracat pazarlarına yönlendirmek istiyoruz." ifadelerini kullandı.

 

Türkiye'nin otomobili projesinde bütün hesapların uzun vadeli ve  bugünden 15 sene sonrayı dahi öngörerek yapıldığını belirten Karakaş,  "'Türkiye'nin otomobili'nde 2022 yılında piyasaya çıkana kadar, her hafta, her ay  ne yapacağımız programlandı. Planı tıkır tıkır işletiyoruz." dedi.

 

Karakaş, tüm teknolojik değişimlerin otomobili ev ve iş yerinden sonra  üçüncü yaşam alanına dönüştürdüğünü ifade ederek, "Sektördeki dönüşümün neden  olduğu rekabetin temelinde de bu üçüncü yaşam alanının paylaşılması var. Bir  Google’ın, Apple’ın ve Amazon’un bu konulara ilgisinin nedeni de işte bu alan."  şeklinde konuştu.

 

Otomotivin mobilite ekosistemine dönüşümünün bu anlamda önemli bir  fırsat oluşturduğuna dikkati çeken Karakaş, "Akıllı evler, binalar, şehirler ile  etkileşimi olan bir dünyadan bahsediyoruz. Biz de bu nedenle bir otomobilden daha  fazlasını hedefliyoruz. Otomobilin bine yakın özelliğini belirledik." dedi.

 

Son Güncelleme : 13 Mayıs 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo